Patgeo's WiP
Σελίδα 4 από 7 • Μοιραστείτε
Σελίδα 4 από 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Απ: Patgeo's WiP
Καλη αρχη Γιωργο νομιζω θα βασανιστεις με το studio να φτιαξεις καμπυλοτητες η οπως θες. Εγω ειμαι παραδοσιακος θα απλωνα ενα αχταρμα τουβλακια στο γραφειο κ θα ξεκιναγα με την δυσκολη μουρη του τρενου βαζοντας και διαφορετικα χρωματα. Το studio εκτος οτι πρεπει να εχεις ενα δυνατο υπολογιστη για να ρολαρει σε καθυστερει σε δυσκολα σημεια. Αποψη μου
ironman- Ο Άρχων
Τουβλάκια : 150
Kurtz- Μαχητής των Δασών
Τουβλάκια : 22
Manos_R- Administrator
Τουβλάκια : 456
Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά! Είναι καλό challenge!
Νίκο, έχεις απόλυτο δίκιο και είμαι μαζί σου! Έτσι το ξεκίνησα! Όμως, μάλλον δεν σου έδωσα να καταλάβεις καλά την φάση/κατάσταση στην οποία είμαι...! Τα δουλεύω παράλληλα και τα δύο, οπότε μιλάμε για το απόλυτο κάψιμο!
Το Stud.io, το χρησιμοποιώ για να καταγράψω τι κάνω στο πραγματικό μοντέλο, μιας και όταν χρειάστηκε να αλλάξω κάτι, και το διέλυσα, δεν μπορούσα να το φτιάξω όπως ήταν πριν, και επιπλέον, θα χρειαστώ τις οδηγίες για να φτιάξω με τα σωστά κομμάτια, όταν θα τα έχω, και τις δύο μηχανές αλλά και το υπόλοιπο τραίνο!
Οι φωτογραφίες που ανέβασα ήταν από το stud.io επειδή λόγω των χρωμάτων φαίνονται καλύτερα οι γωνίες!
ironman έγραψε:Καλη αρχη Γιωργο νομιζω θα βασανιστεις με το studio να φτιαξεις καμπυλοτητες η οπως θες. Εγω ειμαι παραδοσιακος θα απλωνα ενα αχταρμα τουβλακια στο γραφειο κ θα ξεκιναγα με την δυσκολη μουρη του τρενου βαζοντας και διαφορετικα χρωματα. Το studio εκτος οτι πρεπει να εχεις ενα δυνατο υπολογιστη για να ρολαρει σε καθυστερει σε δυσκολα σημεια. Αποψη μου
Νίκο, έχεις απόλυτο δίκιο και είμαι μαζί σου! Έτσι το ξεκίνησα! Όμως, μάλλον δεν σου έδωσα να καταλάβεις καλά την φάση/κατάσταση στην οποία είμαι...! Τα δουλεύω παράλληλα και τα δύο, οπότε μιλάμε για το απόλυτο κάψιμο!
Το Stud.io, το χρησιμοποιώ για να καταγράψω τι κάνω στο πραγματικό μοντέλο, μιας και όταν χρειάστηκε να αλλάξω κάτι, και το διέλυσα, δεν μπορούσα να το φτιάξω όπως ήταν πριν, και επιπλέον, θα χρειαστώ τις οδηγίες για να φτιάξω με τα σωστά κομμάτια, όταν θα τα έχω, και τις δύο μηχανές αλλά και το υπόλοιπο τραίνο!
Οι φωτογραφίες που ανέβασα ήταν από το stud.io επειδή λόγω των χρωμάτων φαίνονται καλύτερα οι γωνίες!
Patgeo- Administrator
Τουβλάκια : 785
Ναι Γιωργο καταλαβα τι εκανες, εγω δοκιμασα πριν κανα 2μηνο να ασχοληθω με το προγραμμα κ δυστυχώς το pc μου κρασαρει ελαφρως. Θελω pc για gamers οποτε πρεπει να κανω εξοδα να το στησω μοναχος μου οπως κανω εδω κ 15 χρονια με τα pc μου. Ειλικρινά προτιμώ τα χυμα κ οτι βγει.
ironman- Ο Άρχων
Τουβλάκια : 150
Είναι βαρύ ακόμα και για gammer pc... είναι σημεία που κι έμενα σέρνεται... η not responding
Mind the Βrick- Σιωπηλός ninja
Τουβλάκια : 15
Αν έχετε μηχανικό δίσκο και λιγότερο από 4GB RAM θα το καθυστερεί, εκεί είναι το μεγάλο ζόρι του.
DRAKE- Μεγάλος εξορκιστής
Τουβλάκια : 32
DRAKE έγραψε:Αν έχετε μηχανικό δίσκο και λιγότερο από 4GB RAM θα το καθυστερεί, εκεί είναι το μεγάλο ζόρι του.
Φοράει ssd kai 16 ram.... και πάλι ζορίζεται!!!
mariakala έγραψε:DRAKE έγραψε:Αν έχετε μηχανικό δίσκο και λιγότερο από 4GB RAM θα το καθυστερεί, εκεί είναι το μεγάλο ζόρι του.
Φοράει ssd kai 16 ram.... και πάλι ζορίζεται!!!
Περίεργο μου φαίνεται... Και εγώ τα ίδια έχω και πάει μια χαρά
Κυριάκο το αρχείο μου έφτασε τα 11.000 + κομμάτια... όταν μεταφέρω submodel γίνεται της κακομοίρας το ιδο και αν επιλέξω να κάνω υψηλής ανάλυσης φωτορεαλιστικη απεικόνιση...
DRAKE έγραψε:Εμ πες μας ότι του πέταξες τα μάτια έξω και μετά του μάθαινες γιαπωνέζικα
Κλαίω χαχαχαχα
Χαχαχα! Το τερμάτησες Μαρία πιστεύω!
Εγώ στην φωτορεαλιστική απεικόνιση το άφησα μόνο του και έκανα άλλα πράγματα. Τι να πω με τον υπολογιστή δεκαετίας+... Μπορεί να έχει ssd και 6gb RAM, αλλά δεν συγκρίνεται σε τίποτε με τα δικά σας. Άσε που με την κάρτα γραφικών η φωτορεαλιστική απεικόνιση δεν ξεκινούσε καν... Μέχρι να πάρω πρέφα τον λόγο, είδα και έπαθα. Μετά το γύρισα στον επεξεργαστή, που ευτυχώς ήταν από τους καλύτερους όταν αγόρασα το PC, και έγινε η δουλειά μου!
Εγώ στην φωτορεαλιστική απεικόνιση το άφησα μόνο του και έκανα άλλα πράγματα. Τι να πω με τον υπολογιστή δεκαετίας+... Μπορεί να έχει ssd και 6gb RAM, αλλά δεν συγκρίνεται σε τίποτε με τα δικά σας. Άσε που με την κάρτα γραφικών η φωτορεαλιστική απεικόνιση δεν ξεκινούσε καν... Μέχρι να πάρω πρέφα τον λόγο, είδα και έπαθα. Μετά το γύρισα στον επεξεργαστή, που ευτυχώς ήταν από τους καλύτερους όταν αγόρασα το PC, και έγινε η δουλειά μου!
Patgeo- Administrator
Τις τελευταίες μέρες, και ειδικά την Παρασκευή ήμουν σε μεγάλο δίλημμα όσον αφορά το τραίνο, μιας και οι μπροστινές οι ρόδες είναι καλυμμένες, για την αεροδυναμική του τραίνου, κάτι που δεν μπορούσα να κάνω στο υπάρχον μοντέλο που είχα, μιας και είτε προεξείχε η κατασκευή που ήθελα να κάνω ανομοιόμορφα σε σχέση με το κυρίως μέρος του τραίνου, είτε υπήρχε πρόβλημα στις πολύ κλειστές στροφές.
Έτσι, μετά από πολύ σκέψη και σχετικό ψάξιμο, πήγα σε κλίμακα πλάτους 7 stud αντί για 6 που δούλευα μέχρι τώρα. Πέρα από όλα όσα διάβασα σχετικά στο ίντερνετ, σε αυτό συντέλεσε και το γεγονός ότι και η μηχανή του Emerald Night επί το πλείστον είναι 7 studs λόγω των διάφορων εξοχών που υπάρχουν αλλά και της καμπίνας, κάτι που με έκανε να πάρω ποιό εύκολα την συγκεκριμένη απόφαση! Η αλήθεια είναι ότι η κατασκευή έγινε ακόμα ποιό πολύπλοκη αλλά το αποτέλεσμα με ενθουσίασε και λέω να το κρατήσω και να το συνεχίσω!
Σίγουρα προστίθεται επιπλέον όγκος, βάρος και κομμάτια, οπότε ελπίζω με την διπλή μηχανή και ίσως διπλό μοτέρ κίνησης σε κάθε μια, να μην υπάρχει πρόβλημα!
Παρακάτω θα δείτε μια συγκριτική απεικόνιση των δύο μοντέλων!
Θα ήθελα να ακούσω και τις απόψεις σας, σχετικά. Συγνώμη για την εικόνα, αλλά δεν μπόρεσα να αλλάξω χρώμα στο φόντο για να φαίνεται καλύτερα το περίγραμμα.
Έτσι, μετά από πολύ σκέψη και σχετικό ψάξιμο, πήγα σε κλίμακα πλάτους 7 stud αντί για 6 που δούλευα μέχρι τώρα. Πέρα από όλα όσα διάβασα σχετικά στο ίντερνετ, σε αυτό συντέλεσε και το γεγονός ότι και η μηχανή του Emerald Night επί το πλείστον είναι 7 studs λόγω των διάφορων εξοχών που υπάρχουν αλλά και της καμπίνας, κάτι που με έκανε να πάρω ποιό εύκολα την συγκεκριμένη απόφαση! Η αλήθεια είναι ότι η κατασκευή έγινε ακόμα ποιό πολύπλοκη αλλά το αποτέλεσμα με ενθουσίασε και λέω να το κρατήσω και να το συνεχίσω!
Σίγουρα προστίθεται επιπλέον όγκος, βάρος και κομμάτια, οπότε ελπίζω με την διπλή μηχανή και ίσως διπλό μοτέρ κίνησης σε κάθε μια, να μην υπάρχει πρόβλημα!
Παρακάτω θα δείτε μια συγκριτική απεικόνιση των δύο μοντέλων!
Θα ήθελα να ακούσω και τις απόψεις σας, σχετικά. Συγνώμη για την εικόνα, αλλά δεν μπόρεσα να αλλάξω χρώμα στο φόντο για να φαίνεται καλύτερα το περίγραμμα.
Patgeo- Administrator
Μονο αισθητικά μπορώ να μιλήσω απο τρένα δεν κατέχω...
Το 7αρι μοιάζει πιο πολύ με το άκρη άκρη δεξιά στην φωτογραφία που έχεις βάλει!
By the way... ιαπωνικά είναι η μου φαίνεται?
Το φόντο στο pov ray>floor color
photoreal>background & light>solid color
Το 7αρι μοιάζει πιο πολύ με το άκρη άκρη δεξιά στην φωτογραφία που έχεις βάλει!
By the way... ιαπωνικά είναι η μου φαίνεται?
Το φόντο στο pov ray>floor color
photoreal>background & light>solid color
Το 7αρι σου έδωσε τη δυνατότητα να παίξεις καλύτερα με τις καμπύλες και το πιο ρεαλιστικό αποτέλεσμα στο σύνολο. Στο 6αρι βλέπω μια προσπάθεια που κάτι δεν την αφήνει να ολοκληρωθεί. Μπράβο σου Γιώργο. Θεωρώ ότι η καμπυλότητα σε μικρές ειδικά κλίμακες δεν είναι εύκολο πράγμα!
Manos_R- Administrator
Τουβλάκια : 456
Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά για τα σχόλιά σας!
Όντως το 7άρι δίνει πολλές επιπλέον δυνατότητες και ελπίζω να φανεί και στο εσωτερικό. Μένει τώρα να δω αν θα κρατήσω την αναλογία μήκους-πλάτους από το 6άρι στο 7άρι.
Θα κάνω κάποια τέστ κίνησης για να δω τι αποτέλεσμα θα βγει!
Μαρία, ναι, Ιαπωνικά είναι τα Shinkansen καλά κατάλαβες, αλλά το είχα αναφέρει νομίζω και στο κείμενο που συνόδευε την σχετική φωτογραφία! Τα συγκεκριμένα τραίνα είναι απλά φανταστικά! Αθόρυβα, ταχύτατα και πολύ άνετα! Φυσικό επακόλουθο, να ενσωματώνουν πολλές τεχνολογίες και να αναβαθμίζονται συνεχώς! Έτσι και αλλιώς μιλάμε για την Ιαπωνία!
Τ ποιό τρελό που είδα σχετικά, πέρα από το ότι μια μέρα ενώ μιλούσαμε με την γυναίκα μου ούτε καταλάβαμε ότι είχαμε ξεκινήσει, είναι το ότι όταν φτάσει στο τέρμα, πριν ξεκινήσει το επόμενο δρομολόγιο, τα καθίσματα διαθέτουν μηχανισμό που τα γυρίζει από την άλλη πλευρά, μιας και δεν γίνεται κάπου αναστροφή του τραίνου!
Εμφανισιακά, όντως μοιάζει με το τέρμα δεξιά της φωτογραφίας από την συγκεκριμένη οπτική γωνία, αλλά το συγκεκριμένο είναι ποιό καινούριο και έχει ποιό μακρύ ρύγχος.
Επίσης, σ'ευχαριστώ και για τις οδηγίες αλλαγής φόντου στο stud.io!
Όντως το 7άρι δίνει πολλές επιπλέον δυνατότητες και ελπίζω να φανεί και στο εσωτερικό. Μένει τώρα να δω αν θα κρατήσω την αναλογία μήκους-πλάτους από το 6άρι στο 7άρι.
Θα κάνω κάποια τέστ κίνησης για να δω τι αποτέλεσμα θα βγει!
Μαρία, ναι, Ιαπωνικά είναι τα Shinkansen καλά κατάλαβες, αλλά το είχα αναφέρει νομίζω και στο κείμενο που συνόδευε την σχετική φωτογραφία! Τα συγκεκριμένα τραίνα είναι απλά φανταστικά! Αθόρυβα, ταχύτατα και πολύ άνετα! Φυσικό επακόλουθο, να ενσωματώνουν πολλές τεχνολογίες και να αναβαθμίζονται συνεχώς! Έτσι και αλλιώς μιλάμε για την Ιαπωνία!
Τ ποιό τρελό που είδα σχετικά, πέρα από το ότι μια μέρα ενώ μιλούσαμε με την γυναίκα μου ούτε καταλάβαμε ότι είχαμε ξεκινήσει, είναι το ότι όταν φτάσει στο τέρμα, πριν ξεκινήσει το επόμενο δρομολόγιο, τα καθίσματα διαθέτουν μηχανισμό που τα γυρίζει από την άλλη πλευρά, μιας και δεν γίνεται κάπου αναστροφή του τραίνου!
Εμφανισιακά, όντως μοιάζει με το τέρμα δεξιά της φωτογραφίας από την συγκεκριμένη οπτική γωνία, αλλά το συγκεκριμένο είναι ποιό καινούριο και έχει ποιό μακρύ ρύγχος.
Επίσης, σ'ευχαριστώ και για τις οδηγίες αλλαγής φόντου στο stud.io!
Patgeo- Administrator
Να'σαι καλά φίλε μου, σ'ευχαριστώ!
Patgeo- Administrator
Η κατασκευή μου μπορώ να πω ότι πάει αρκετά καλά για τον χρόνο που αφιερώνω, που περιορίζεται σε κάποια απογεύματα καθώς και αρκετές ώρες το Σαββατοκύριακο λόγω της δουλειάς μου, και μέχρι τώρα έχει ολοκληρωθεί ο κύριος όγκος της μηχανής.
Οι διαστάσεις της είναι αρκετά μεγάλες σε σχέση με τα περισσότερα τραίνα που κυκλοφορούν, με μήκος 56 studs, πλάτος 7 studs και με συνολικό ύψος περίπου 8 studs.
Υπήρχαν αρκετές δυσκολίες μέχρι τώρα, όπως ήταν λογικό για ένα τέτοιο εγχείρημα, και το επόμενο στάδιο είναι να δω τον τρόπο συνδεσιμότητας μεταξύ των βαγονιών.
Μέχρι την επόμενη ενημέρωση, μπορείτε απολαύσετε την πρόοδο που έχω κάνει μέσα από ένα μικρό βίντεο στο οποίο η μηχανή κινείται με πλήρη ταχύτητα:
Οι διαστάσεις της είναι αρκετά μεγάλες σε σχέση με τα περισσότερα τραίνα που κυκλοφορούν, με μήκος 56 studs, πλάτος 7 studs και με συνολικό ύψος περίπου 8 studs.
Υπήρχαν αρκετές δυσκολίες μέχρι τώρα, όπως ήταν λογικό για ένα τέτοιο εγχείρημα, και το επόμενο στάδιο είναι να δω τον τρόπο συνδεσιμότητας μεταξύ των βαγονιών.
Μέχρι την επόμενη ενημέρωση, μπορείτε απολαύσετε την πρόοδο που έχω κάνει μέσα από ένα μικρό βίντεο στο οποίο η μηχανή κινείται με πλήρη ταχύτητα:
Patgeo- Administrator
Καλησπέρα σε όλους!
Πλέον το τραίνο προχωράει σε μεγάλο βαθμό και κατάφερα να επιλύσω αρκετά προβλήματα στατικότητας, και όχι μόνο, που προκύψαν στην πορεία και ειδικά το μεγάλο πρόβλημα με την συνδεσιμότητα των βαγονιών που ήθελα να είναι όσο το δυνατόν ποιο εύκολη!
Όπως μπορείτε να δείτε στο επόμενο βίντεο, όλα πάνε αρκετά καλά και ομαλά:
Το επόμενο βήμα είναι να ολοκληρώσω το ψηφιακό κομμάτι και τις οδηγίες του, για μελλοντική χρήση, και να αρχίσω να δουλεύω με τα βαγόνια στα οποία θα προσπαθήσω να βάλω και εσωτερικό!
Πλέον το τραίνο προχωράει σε μεγάλο βαθμό και κατάφερα να επιλύσω αρκετά προβλήματα στατικότητας, και όχι μόνο, που προκύψαν στην πορεία και ειδικά το μεγάλο πρόβλημα με την συνδεσιμότητα των βαγονιών που ήθελα να είναι όσο το δυνατόν ποιο εύκολη!
Όπως μπορείτε να δείτε στο επόμενο βίντεο, όλα πάνε αρκετά καλά και ομαλά:
Το επόμενο βήμα είναι να ολοκληρώσω το ψηφιακό κομμάτι και τις οδηγίες του, για μελλοντική χρήση, και να αρχίσω να δουλεύω με τα βαγόνια στα οποία θα προσπαθήσω να βάλω και εσωτερικό!
Patgeo- Administrator
Patgeo έγραψε:Καλησπέρα σε όλους!
Εγώ αυτό περιμένω γιατί από λειτουργικότητα δεν κατέχω
Σελίδα 4 από 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Σελίδα 4 από 7
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης