Patgeo's WiP
Σελίδα 5 από 7 • Μοιραστείτε
Σελίδα 5 από 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Απ: Patgeo's WiP
Αφού με τέτοιες απότομες στροφές και ταχύτητα δεν φεύγει από τις ράγες, ένα μεγάλο πρόβλημα λύθηκε!
deus- Επιδέξιος τσεκουράς
Τουβλάκια : 0
Το να αντιγράψεις ένα υπαρκτό τρένο χρησιμοποιώντας 6 studs πλάτος είναι κάτι το αρκετά δύσκολο, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ένα μοντέλο με τόσες καμπυλες επιφάνειες, είναι σίγουρα πολύ δύσκολο να αποδωθούν ρεαλιστικά σε αυτό το πλάτος. Πάντως θα έλεγα ότι το 6αρι δεν είναι και άσχημο, αλλά σίγουρα όχι και τόσο όμορφο και κοντά στο πρωτότυπο όσο το 7άρι. Παρατηρώντας το πάντως στις στροφές προεξέχει αρκετα η μυτούλα του, κλασσικό πρόβλημα, τώρα εγω να ρίξω την ιδέα, αν το μοντέλο το έχεις μόνο για display θα μπορούσες να δοκιμάσεις να πας και σε 8 stud wide για να έχεις ακόμα περισσότερες επιλογές. Η τουλάχιστον για να μην ξεκινήσεις απο το 0 να παίξεις με την ιδέα ψηφιακά! Γενικά όμως τα renders φαίνονται πολύ όμορφα!
Kurtz- Μαχητής των Δασών
Τουβλάκια : 22
Αρκετά καλή προσπάθεια φίλε μου, μπράβο! Συμφωνώ με το φίλο Kurtz στις στροφές προεξέχει η μυτούλα παραπάνω απόσο ίσως θα έπρεπε!
Manos_R- Administrator
Τουβλάκια : 456
Πολύ ωραίο το μοντέλο , δεν πειράζει που προεξέχει το εμπρός και πίσω μέρος στις στροφές φταίει η μεγάλη μη ρεαλιστική καμπυλότητα
των γραμμών και όχι η σχεδίαση του.
των γραμμών και όχι η σχεδίαση του.
DRAKE- Μεγάλος εξορκιστής
Τουβλάκια : 32
Σας ευχαριστώ πολύ όλους παιδιά για τα σχόλιά σας!
Η αλήθεια είναι ότι η εξοχή της μύτης αλλά και του πίσω μέρους με απασχόλησε και εμένα αρκετά, αλλά ήθελα να είμαι σίγουρος ότι πηγαίνει όπως πρέπει σε όλες της ράγες της Εταιρείας και σε όλους τους τύπους γραμμών. Στο ζιγκ ζάγκ είχα ένα πρόβλημα αλλά λύθηκε.
Φώτη, προσπάθησα να κρατήσω το κέντρο βάρους όσο ποιό χαμηλά γίνεται, και σε αυτό με βοήθησε και η μπαταρία που την έβαλα όσο ποιό χαμηλά μπορούσα.
Η ταχύτητα είναι το παν σε αυτού του είδους τα τραίνα, οπότε ήθελα να πετύχω τον καλύτερο συνδυασμό που μπορούσα να κάνω και να μην χάσω σε ταχύτητα και αυτός είναι ο λόγος που έχω μέχρι τώρα 2 μοτέρ επάνω.
Κώστα, σε όλα όσα ανέφερες, έχει απόλυτο δίκιο, και ειδικά η μετάβαση από τα 6, στα 7 stud, κρίθηκε απαραίτητη παρά τα όποια προβλήματα δημιούργησε, για χάριν της όσο το δυνατόν ποιό πιστής αναπαράστασης.
Όπως ανέφερα και πριν, είναι ένα θέμα η εξοχή του μπροστά και πίσω μέρος και δυσκολεύτηκα αρκετά ειδικά με το πίσω, αλλά μάλλον θα προμηθευτώ καμιά ποιό αληθοφανή ράγα από κάποιον τρίτο κατασκευαστή, όπως πολύ σωστά συστάθηκε παραπάνω, εκτός αν έχει να προτείνει κάτι άλλο ο @mballas (φαντάζομαι ότι καταλάβατε όλοι που το πάω ) που δυστυχώς αυτό το διάστημα έχει πολύ φόρτο εργασίας.
Παρακάτω, μπορείτε να δείτε το πραγματικό τραίνο, καθώς και την αναπαράσταση που έκανα στην μηχανή μέχρι τώρα.
Ευπρόσδεκτα τυχόν σχόλια που μπορεί να έχετε σχετικά με την κατασκευή!
Η αλήθεια είναι ότι η εξοχή της μύτης αλλά και του πίσω μέρους με απασχόλησε και εμένα αρκετά, αλλά ήθελα να είμαι σίγουρος ότι πηγαίνει όπως πρέπει σε όλες της ράγες της Εταιρείας και σε όλους τους τύπους γραμμών. Στο ζιγκ ζάγκ είχα ένα πρόβλημα αλλά λύθηκε.
Φώτη, προσπάθησα να κρατήσω το κέντρο βάρους όσο ποιό χαμηλά γίνεται, και σε αυτό με βοήθησε και η μπαταρία που την έβαλα όσο ποιό χαμηλά μπορούσα.
Η ταχύτητα είναι το παν σε αυτού του είδους τα τραίνα, οπότε ήθελα να πετύχω τον καλύτερο συνδυασμό που μπορούσα να κάνω και να μην χάσω σε ταχύτητα και αυτός είναι ο λόγος που έχω μέχρι τώρα 2 μοτέρ επάνω.
Κώστα, σε όλα όσα ανέφερες, έχει απόλυτο δίκιο, και ειδικά η μετάβαση από τα 6, στα 7 stud, κρίθηκε απαραίτητη παρά τα όποια προβλήματα δημιούργησε, για χάριν της όσο το δυνατόν ποιό πιστής αναπαράστασης.
Όπως ανέφερα και πριν, είναι ένα θέμα η εξοχή του μπροστά και πίσω μέρος και δυσκολεύτηκα αρκετά ειδικά με το πίσω, αλλά μάλλον θα προμηθευτώ καμιά ποιό αληθοφανή ράγα από κάποιον τρίτο κατασκευαστή, όπως πολύ σωστά συστάθηκε παραπάνω, εκτός αν έχει να προτείνει κάτι άλλο ο @mballas (φαντάζομαι ότι καταλάβατε όλοι που το πάω ) που δυστυχώς αυτό το διάστημα έχει πολύ φόρτο εργασίας.
Παρακάτω, μπορείτε να δείτε το πραγματικό τραίνο, καθώς και την αναπαράσταση που έκανα στην μηχανή μέχρι τώρα.
Ευπρόσδεκτα τυχόν σχόλια που μπορεί να έχετε σχετικά με την κατασκευή!
Patgeo- Administrator
Τουβλάκια : 785
Πολύ ωραίο Γιώργο!
Μερικές παρατηρήσεις σε λεπτομέρειες μιας και το ζητάς
To μπορστά κάθετο tile το έβαλες λόγω σχεδίου ή για να μοιάζει στο πραγματικό? Αν είναι το δεύτερο , προσωπικά θα προτιμούσα να είναι καμπύλη.
Επίσης στο πίσω μέρος που φαίνονται ολόκληρες οι ράγες, είναι για να κουνιούνται λειτουργικά ή για να μοιάζει στο πραγματικό? Αν είναι το δεύτερο επίσης θα προτιμούσα αν γίνεται να καλυφθούν περισσότερο από πάνω ή και τελείως.
Τέλος αν τα κόκκινα που προεξέχουν στην οροφή δεν είναι αρκετά μεγάλα στην πραγματικότητα να τα αφαιρούσες.
my 2c
Μερικές παρατηρήσεις σε λεπτομέρειες μιας και το ζητάς
To μπορστά κάθετο tile το έβαλες λόγω σχεδίου ή για να μοιάζει στο πραγματικό? Αν είναι το δεύτερο , προσωπικά θα προτιμούσα να είναι καμπύλη.
Επίσης στο πίσω μέρος που φαίνονται ολόκληρες οι ράγες, είναι για να κουνιούνται λειτουργικά ή για να μοιάζει στο πραγματικό? Αν είναι το δεύτερο επίσης θα προτιμούσα αν γίνεται να καλυφθούν περισσότερο από πάνω ή και τελείως.
Τέλος αν τα κόκκινα που προεξέχουν στην οροφή δεν είναι αρκετά μεγάλα στην πραγματικότητα να τα αφαιρούσες.
my 2c
Σ'ευχαριστώ πολύ φίλε μου για τις επισημάνσεις!
Σχετικά με την καμπυλότητα της μύτης, επειδή το Plate από πίσω είναι 3άρι, δεν μπόρεσα να δώσω μεγαλύτερη καμπυλότητα και γι'αυτό έβαλα δεξιά και αριστερά 2 τυράκια. Οτιδήποτε άλλο δοκίμασα, δεν μου έδωσε ευχάριστο αποτέλεσμα.
Όσον αφορά τις πίσω ρόδες, έχω θέμα κυρίως λόγω της λειτουργικότητας αλλά λόγω και του ότι είναι το μοτέρ εκεί πέρα, που δεν μπορώ να προσθέσω πολλά πράγματα επάνω.
Βέβαια, μου έδωσες έναυσμα και το ξανακοίταξα και το ψηφιακό παρατήρησα ότι είχε και ένα λαθάκι. Σ'ευχαριστώ πολύ! Το καλύτερο που μπόρεσα να κάνω, είναι αυτό:
Όσον αφορά την οροφή, είναι οι εξαερισμοί νομίζω εκεί πέρα και ότι μοντέλο και να είδα τα έχει ενσωματωμένα και για χάριν πιστότητας, τα πρόσθεσα και εγώ. Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να τα πάω μισό κλικ ποιό κάτω, αλλά θα το κοιτάξω.
Σχετικά με την καμπυλότητα της μύτης, επειδή το Plate από πίσω είναι 3άρι, δεν μπόρεσα να δώσω μεγαλύτερη καμπυλότητα και γι'αυτό έβαλα δεξιά και αριστερά 2 τυράκια. Οτιδήποτε άλλο δοκίμασα, δεν μου έδωσε ευχάριστο αποτέλεσμα.
Όσον αφορά τις πίσω ρόδες, έχω θέμα κυρίως λόγω της λειτουργικότητας αλλά λόγω και του ότι είναι το μοτέρ εκεί πέρα, που δεν μπορώ να προσθέσω πολλά πράγματα επάνω.
Βέβαια, μου έδωσες έναυσμα και το ξανακοίταξα και το ψηφιακό παρατήρησα ότι είχε και ένα λαθάκι. Σ'ευχαριστώ πολύ! Το καλύτερο που μπόρεσα να κάνω, είναι αυτό:
Όσον αφορά την οροφή, είναι οι εξαερισμοί νομίζω εκεί πέρα και ότι μοντέλο και να είδα τα έχει ενσωματωμένα και για χάριν πιστότητας, τα πρόσθεσα και εγώ. Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να τα πάω μισό κλικ ποιό κάτω, αλλά θα το κοιτάξω.
Patgeo- Administrator
Mind the Βrick- Σιωπηλός ninja
Τουβλάκια : 15
Σορρυ Γιώργο δεν το ανέφερα καλά όσο αφορά το πρώτο, κάθετο tile εννοούσα αυτό στα πλαινά (2χ2) που είναι ανάμεσα στα curved slopes 2x2
Α, τώρα κατάλαβα ποιό λες. Είναι 2x3 εκείνο. Χρειάζεται από την μια για να μοιάζει κάπως στο σχέδιο, αλλά αφ'ενός εξυπηρετεί και λειτουργικό σκοπό, μιας και ακριβώς από πίσω, στην μέση, είναι το στήριγμα των πλαϊνών πλαισίων πάνω στους άξονες. Και για να μην είναι ένα ξερό 1x2 tile, έβαλα το 2x3.
Είναι κάτι που το κοιτάω πάντως για να δω μήπως μπορώ να το βελτιώσω κάπως.
Είναι κάτι που το κοιτάω πάντως για να δω μήπως μπορώ να το βελτιώσω κάπως.
Patgeo- Administrator
Κατάφερα να ολοκληρώσω το πλάνο μου σήμερα και θα ήθελα την άποψή σας.
Σίγουρα υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που θέλω να δω, αλλά αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, ίσως μετά από κάποια δοκιμή, μάλλον είμαι κοντά στο τελικό μοντέλο. Δυστυχώς το μέγεθός του δεν είναι σε κλίμακα Minifigs και μέσα στα βαγόνια λόγω του μηχανισμού για τις ρόδες στα άκρα, δεν υπάρχει διαθέσιμο ύψος για καρέκλες και minifigs, αλλά ψάχνω να δω τι μπορώ να κάνω σχετικά.
Τα βαγόνια είναι ίδια ανά 2. Τα 3 πρώτα δηλαδή, είναι ίδια με τα 3 τελευταία σε αντικατοπτρισμό. Το κενό στην οροφή των δύο μηχανών, είναι λόγω του ir receiver που θα μπει, αλλά δεν υπάρχει ψηφιακά στο πρόγραμμα.
Επίσης, όπως μπορείτε να δείτε, σε σχέση με το αρχικό μοντέλο της μηχανής, υπάρχει μια διαφοροποίηση στα παράθυρα, καθώς και στον τρόπο που είναι ενσωματωμένοι οι πίσω άξονες.
Τέλος, οι 2 τελευταίες φωτογραφίες, δείχνουν τις λεπτομέρειες στα 2 μεσαία βαγόνια, όπου στην μια φαίνεται ο μηχανισμός που αντλεί ρεύμα το τρένο, αλλά κάτι δεν μου κολλάει πολύ, και στην άλλη είναι κάποιο σύστημα στα 2 μεσαία βαγόνια το οποίο δεν γνωρίζω...
Σίγουρα υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που θέλω να δω, αλλά αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, ίσως μετά από κάποια δοκιμή, μάλλον είμαι κοντά στο τελικό μοντέλο. Δυστυχώς το μέγεθός του δεν είναι σε κλίμακα Minifigs και μέσα στα βαγόνια λόγω του μηχανισμού για τις ρόδες στα άκρα, δεν υπάρχει διαθέσιμο ύψος για καρέκλες και minifigs, αλλά ψάχνω να δω τι μπορώ να κάνω σχετικά.
Τα βαγόνια είναι ίδια ανά 2. Τα 3 πρώτα δηλαδή, είναι ίδια με τα 3 τελευταία σε αντικατοπτρισμό. Το κενό στην οροφή των δύο μηχανών, είναι λόγω του ir receiver που θα μπει, αλλά δεν υπάρχει ψηφιακά στο πρόγραμμα.
Επίσης, όπως μπορείτε να δείτε, σε σχέση με το αρχικό μοντέλο της μηχανής, υπάρχει μια διαφοροποίηση στα παράθυρα, καθώς και στον τρόπο που είναι ενσωματωμένοι οι πίσω άξονες.
Τέλος, οι 2 τελευταίες φωτογραφίες, δείχνουν τις λεπτομέρειες στα 2 μεσαία βαγόνια, όπου στην μια φαίνεται ο μηχανισμός που αντλεί ρεύμα το τρένο, αλλά κάτι δεν μου κολλάει πολύ, και στην άλλη είναι κάποιο σύστημα στα 2 μεσαία βαγόνια το οποίο δεν γνωρίζω...
Patgeo- Administrator
Έχεις κοντινά από το κανονικό τρένο με αυτές τις λεπτομέρειες?
Για το RC μην ανησυχήσεις όταν τελειώσεις το μοντέλο θα βρούμε τρόπο να το βάλουμε!!!
Για το RC μην ανησυχήσεις όταν τελειώσεις το μοντέλο θα βρούμε τρόπο να το βάλουμε!!!
Φίλε μου κι εγώ δεν έχω καταλάβει ποιό σημείο δε σου κολλάει. Έχουμε κάποια φωτογραφία να κάνουμε σύγκριση που λέει και η Μαρία παραπάνω;
Manos_R- Administrator
Συγνώμη που δεν απάντησα νωρίτερα, αλλά έψαχνα κάποια κοντινή φωτογραφία. Δυστυχώς, βρήκα μόνο από κάποια μοντέλα/ρέπλικες που έχουν κυκλοφορήσει.
Έκανα κάποιες τροποποιήσεις αφού βρήκα ποιό καθαρή φωτογραφία και συνειδητοποίησα ότι έχει μεγαλύτερο φάρδος, αλλά και πάλι κάτι δεν μου κάθεται καλά σχετικά με την καμπύλη που έδωσα σε σχέση με αυτή που έχει.
Έκανα κάποιες τροποποιήσεις αφού βρήκα ποιό καθαρή φωτογραφία και συνειδητοποίησα ότι έχει μεγαλύτερο φάρδος, αλλά και πάλι κάτι δεν μου κάθεται καλά σχετικά με την καμπύλη που έδωσα σε σχέση με αυτή που έχει.
Patgeo- Administrator
Νομίζω ότι το δεύτερο render μοιάζει λίγο καλύτερο, υπο την προυπόθεση ότι θέλεις να είναι μόνιμα σε αυτή τη θέση ο παντογράφος και να μην ανεβοκατεβαίνει. Είναι σε σταθερή θέση πάντα?
Kurtz- Μαχητής των Δασών
Jimmy- Επιδέξιος τσεκουράς
Τουβλάκια : 4
Σας ευχαριστώ παιδιά!
Ο παντογράφος Κώστα κινείται, κανονικά, όπως και στο μοντέλο μου, αν και με κάποια δυσκολία. Βέβαια, δεν μπορεί να κατέβει τελείως με τα κομμάτια που χρησιμοποίησα στον άξονα, αλλά μπορεί να βρω και τίποτε εναλλακτικό κάποια στιγμή.
Στην ουσία η αλλαγή που έκανα αφορά την βάση του, και αντικατέστησα το κόκκινο κομμάτι με κάποιο άλλο σε κόκκινο σκούρο για να δέσει καλύτερα οπτικά.
Ο παντογράφος Κώστα κινείται, κανονικά, όπως και στο μοντέλο μου, αν και με κάποια δυσκολία. Βέβαια, δεν μπορεί να κατέβει τελείως με τα κομμάτια που χρησιμοποίησα στον άξονα, αλλά μπορεί να βρω και τίποτε εναλλακτικό κάποια στιγμή.
Στην ουσία η αλλαγή που έκανα αφορά την βάση του, και αντικατέστησα το κόκκινο κομμάτι με κάποιο άλλο σε κόκκινο σκούρο για να δέσει καλύτερα οπτικά.
Patgeo- Administrator
Μια καλη ιδέα για τον μηχανισμό του παντογράφου είναι στο 10233, αν θέλεις τσέκαρε τις οδηγίες του (σελίδα 48 για την ακρίβεια)
Kurtz- Μαχητής των Δασών
Όταν έχεις τον Κώστα που είναι ειδικός στα τραίνα δε θες τίποτα άλλο. Συμφωνώ απόλυτα! Συνεχίζεις δυνατά, μπράβο!
Manos_R- Administrator
Kurtz έγραψε:Μια καλη ιδέα για τον μηχανισμό του παντογράφου είναι στο 10233, αν θέλεις τσέκαρε τις οδηγίες του (σελίδα 48 για την ακρίβεια)
Ευχαριστώ πολύ Κώστα! Το τσέκαρα ήδη, αλλά τα κομμάτια που έχει, δεν υπάρχουν όλα σε dark red, οπότε το άφησα και είπα να κάνω μια δική μου έκδοση, όσο ποιο κοντά στο πρωτότυπο γίνεται.
Patgeo- Administrator
Manos_R έγραψε:Όταν έχεις τον Κώστα που είναι ειδικός στα τραίνα δε θες τίποτα άλλο. Συμφωνώ απόλυτα! Συνεχίζεις δυνατά, μπράβο!
Kurtz- Μαχητής των Δασών
Πολύ ενδιαφέρον Μαρία, σ'ευχαριστώ!
Έχω ξεκινήσει ήδη μια καινούργια παραλλαγή, αλλά αν δεν τα καταφέρω, θα δοκιμάσω το συγκεκριμένο που δίνει ωραία γωνία.
Κάτι παρόμοιο σκεφτόμουν και για την 3η μου εναλλακτική.
Ευχαριστώ πολύ!
Έχω ξεκινήσει ήδη μια καινούργια παραλλαγή, αλλά αν δεν τα καταφέρω, θα δοκιμάσω το συγκεκριμένο που δίνει ωραία γωνία.
Ευχαριστώ πολύ!
Patgeo- Administrator
Patgeo έγραψε:Πολύ ενδιαφέρον Μαρία, σ'ευχαριστώ!
Ευχαριστώ πολύ!
Τπτ Γιώργο γενκα δες wedges cockpits κτλπ επίσης
Σελίδα 5 από 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Σελίδα 5 από 7
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης