Σχετικά με capital controls
thebrick.gr :: ΚΑΦΕΝΕΙΟ :: Cafe Corner
Σελίδα 2 από 4 • Μοιραστείτε
Σελίδα 2 από 4 • 1, 2, 3, 4
Απ: Σχετικά με capital controls
Gunman έγραψε:Πληροφοριακά, έκανα μια παραγγελία από το amazon.de και δέχτηκε την κάρτα μου κανονικά.
Ποια τράπεζα και πιστωτική ή χρεωστική;
Καλησπέρα! Σήμερα πήγα να κάνω έμβασμα από Πειραιώς, και μου έβγαλε μήνυμα ότι πέρασα το ημερήσιο όριο πίστωσης του λογαριασμού μου... έστειλα μνμ και αύριο θα πάρω τηλέφωνο.
Patgeo- Administrator
Τουβλάκια : 785
Ναι, Γερμανία, από Πειραιώς, 63€.
Patgeo- Administrator
Δεν πρέπει να άλλαξε το κατεστημένο για τα εμβάσματα Γιώργο... Μόνο για λόγους υγείας, παιδιά φοιτητές κλπ κλπ νομίζω.
Gunman έγραψε:Δεν πρέπει να άλλαξε το κατεστημένο για τα εμβάσματα Γιώργο... Μόνο για λόγους υγείας, παιδιά φοιτητές κλπ κλπ νομίζω.
Δεν ξέρω Γιώργο. Χθες βράδυ δοκίμασα και πάλι μετά τις 12, μου έλεγε ότι θα εκτελεστεί αύριο, αλλά ακόμα σήμερα δεν φάνηκε κάτι. Ευτυχώς του έγραψα του τύπου ότι μπορεί να καθυστερήσει λίγο η πληρωμή του... θα δοκιμάσω να μιλήσω με την τράπεζα!
Patgeo- Administrator
Λοιπόν, νεότερες πληροφορίες σχετικά με τα εμβάσματα εξωτερικού!
Μίλησα με την online εξυπηρέτηση της τράπεζας Πειραιώς, και μου είπαν ότι από τις τράπεζες, λόγω capital controls, δεν πραγματοποιούνται εμβάσματα στο εξωτερικό.
Επίσης, μου είπαν ότι για το όριο των €500 που υπάρχει, θα πρέπει να απευθυνθούμε σε κάποιο Εποπτευόμενο Ίδρυμα της τράπεζας Ελλάδος, απ'όπου, επιλέγουμε το πρώτο link για να δούμε τον πίνακα!
Εγώ για παράδειγμα, θα πρέπει να πάω στην Δράμα ή στις Σέρρες για να κάνω έμβασμα... :evil: :evil: :evil: ...τόσο να μην πω είναι...
Ευτυχώς, έχω εναλλακτική! Τώρα, μένει να περιμένουμε για μετά τις εκλογές, μήπως και δούμε φως !
Μίλησα με την online εξυπηρέτηση της τράπεζας Πειραιώς, και μου είπαν ότι από τις τράπεζες, λόγω capital controls, δεν πραγματοποιούνται εμβάσματα στο εξωτερικό.
Επίσης, μου είπαν ότι για το όριο των €500 που υπάρχει, θα πρέπει να απευθυνθούμε σε κάποιο Εποπτευόμενο Ίδρυμα της τράπεζας Ελλάδος, απ'όπου, επιλέγουμε το πρώτο link για να δούμε τον πίνακα!
Εγώ για παράδειγμα, θα πρέπει να πάω στην Δράμα ή στις Σέρρες για να κάνω έμβασμα... :evil: :evil: :evil: ...τόσο να μην πω είναι...
Ευτυχώς, έχω εναλλακτική! Τώρα, μένει να περιμένουμε για μετά τις εκλογές, μήπως και δούμε φως !
Patgeo- Administrator
Άστα να πάνε Γιώργο!
Patgeo- Administrator
Από ότι μαθαίνω έχουν εμφανιστεί αρκετοί απατεωνίσκοι στο εξωτερικό που γνωρίζουν το θέμα "capital controls" και προτρέπουν στους Έλληνες να τους στείλουν λεφτά σε φακελάκι βάζοντας τεράστια δολώματα - "προσφορές" (όχι μόνο LEGO).
Μεγάαααααααααλη προσοχή γιατί τα δολώματα είναι τόσο μεγάλα που κρύβουν το αγκίστρι...
Μεγάαααααααααλη προσοχή γιατί τα δολώματα είναι τόσο μεγάλα που κρύβουν το αγκίστρι...
collector- Μαχητής των Δασών
Τουβλάκια : 77
Σύμφωνα με το νέο Φ.Ε.Κ. που εκδόθηκε χθές, ορίζεται ότι:
"Στο τέλος της παραγράφου 4 του άρθρου πρώτου της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 18ης Ιουλίου 2015, η οποία τροποποιήθηκε με την υπ’ αριθμ. ΓΔΟΠ 0001027ΕΞ2015/Χ.Π.2364/24.7.2015 απόφαση του Υπουργού Οικονομικών (Β΄ 1561), προστίθεται εδάφιο ως ακολούθως:
«Επιτρέπεται ειδικώς η αποδοχή και εκτέλεση εντολών μεταφοράς κεφαλαίων προς το εξωτερικό από πιστωτικά ιδρύματα έως του ποσού των πεντακοσίων (500)
ευρώ ανά καταθέτη (Customer ID) και ανά ημερολογιακό μήνα, μέχρι μηνιαίου ορίου σε ευρώ για το σύνολο των ανωτέρω ιδρυμάτων, το οποίο θα ορίζει και θα κατανέμει ανά πιστωτικό ίδρυμα με απόφασή της η Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών»".
Μένει να φανεί στην πράξη, λογικά από Δευτέρα...
"Στο τέλος της παραγράφου 4 του άρθρου πρώτου της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 18ης Ιουλίου 2015, η οποία τροποποιήθηκε με την υπ’ αριθμ. ΓΔΟΠ 0001027ΕΞ2015/Χ.Π.2364/24.7.2015 απόφαση του Υπουργού Οικονομικών (Β΄ 1561), προστίθεται εδάφιο ως ακολούθως:
«Επιτρέπεται ειδικώς η αποδοχή και εκτέλεση εντολών μεταφοράς κεφαλαίων προς το εξωτερικό από πιστωτικά ιδρύματα έως του ποσού των πεντακοσίων (500)
ευρώ ανά καταθέτη (Customer ID) και ανά ημερολογιακό μήνα, μέχρι μηνιαίου ορίου σε ευρώ για το σύνολο των ανωτέρω ιδρυμάτων, το οποίο θα ορίζει και θα κατανέμει ανά πιστωτικό ίδρυμα με απόφασή της η Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών»".
Patgeo- Administrator
Πιστωτικά ιδρύματα ποια εννοεί??
Και αυτό το επιτρέπει "ειδικώς" δεν μου αρέσει... πιστεύω στα ίδια θα είμαστε όσο αφορά τα LEGO.
Και αυτό το επιτρέπει "ειδικώς" δεν μου αρέσει... πιστεύω στα ίδια θα είμαστε όσο αφορά τα LEGO.
Σύμφωνα με άλλα άρθρα που βρήκα στο ίντερνετ, τα πιστωτικά ιδρύματα, είναι όλες οι τράπεζες, και όχι οι εποπτευόμενες από την Τράπεζα της Ελλάδος που ήταν μέχρι τώρα.
Το "ειδικώς", πιστεύω αναφέρεται στα εμβάσματα στο εξωτερικό μέχρι €500...
Θα φανεί από Δευτέρα. Από την στιγμή που πολλοί λένε ότι οι κάρτες λειτουργούν ήδη, δεν νομίζω να ισχύσει κάτι άλλο από αυτό που θέλουμε να πιστεύουμε ότι εννοούν...
Το "ειδικώς", πιστεύω αναφέρεται στα εμβάσματα στο εξωτερικό μέχρι €500...
Θα φανεί από Δευτέρα. Από την στιγμή που πολλοί λένε ότι οι κάρτες λειτουργούν ήδη, δεν νομίζω να ισχύσει κάτι άλλο από αυτό που θέλουμε να πιστεύουμε ότι εννοούν...
Patgeo- Administrator
Ελπίζω να γίνει... για να πληρώσω και τα printed bricks xD Απο εβδομάδα μου είπε οτι θα τα φτιάξει. Όλα καλά με οτι της ζήτησα, φοβερή τύπισα η Cathy xD
Α, ωραία! Αυτήν, από που την βρήκες?
Patgeo- Administrator
Μου την πρότεινε ένα παιδί από το eurobricks.
Ανυπομονώ να δω αν θα τα κάνει καλά..
Ανυπομονώ να δω αν θα τα κάνει καλά..
Patgeo έγραψε:Σύμφωνα με το νέο Φ.Ε.Κ. που εκδόθηκε χθές, ορίζεται ότι:
"Επιτρέπεται η αποδοχή και εκτέλεση εντολών μεταφοράς κεφαλαίων προς το εξωτερικό από πιστωτικά ιδρύματα (αλλά και από τα ΕΛΤΑ ή και ιδρύματα πληρωμών) έως του ποσού των πεντακοσίων (500) ευρώ ανά καταθέτη και ανά ημερολογιακό μήνα.
Πηγή: reporter.gr"
Από το στόμα σου...
Ούτε εγώ πήρα κάτι! Περιμένω ακόμα το άλλο που αγόρασα...
Patgeo- Administrator
Σελίδα 2 από 4 • 1, 2, 3, 4
Παρόμοια θέματα
» Ακρωνύμια σχετικά με τα LEGO
» Η Ιστορία των LEGO και άλλα σχετικά!
» Σχετικά με πιθανούς mini Διαγωνισμούς
» Παρατηρήσεις και προτάσεις σχετικά με τους Διαγωνισμούς
» Η Ιστορία των LEGO και άλλα σχετικά!
» Σχετικά με πιθανούς mini Διαγωνισμούς
» Παρατηρήσεις και προτάσεις σχετικά με τους Διαγωνισμούς
thebrick.gr :: ΚΑΦΕΝΕΙΟ :: Cafe Corner