Κιτρινισμένα παλιά τουβλάκια χρώματος λευκού - Τρόπος καθαρισμού βήμα βήμα.
Σελίδα 3 από 4 • Μοιραστείτε
Σελίδα 3 από 4 • 1, 2, 3, 4
Απ: Κιτρινισμένα παλιά τουβλάκια χρώματος λευκού - Τρόπος καθαρισμού βήμα βήμα.
Ερώτηση για όποιον το έχει εφαρμόσει και γνωρίζει...
Τι γίνεται με τα printed bricks χρώματος λευκού που μπορεί να γράφουν κάτι πάνω; Έχω πχ πολλά λευκά κιτρινισμένα τουβλάκια που γράφουν πάνω POLICE ή και σημαίες πειρατικές που το λευκό έχει μετατραπεί σε tan. Τα συγκεκριμένα τα τοποθετούμε μέσα στο διάλυμα ή θα προκληθούν αλλοιώσεις στα χρώματα;
Τι γίνεται με τα printed bricks χρώματος λευκού που μπορεί να γράφουν κάτι πάνω; Έχω πχ πολλά λευκά κιτρινισμένα τουβλάκια που γράφουν πάνω POLICE ή και σημαίες πειρατικές που το λευκό έχει μετατραπεί σε tan. Τα συγκεκριμένα τα τοποθετούμε μέσα στο διάλυμα ή θα προκληθούν αλλοιώσεις στα χρώματα;
Manos_R- Administrator
Τουβλάκια : 456
Έψαξα και βρήκα κάποια βιντεάκια χθες στο διαδίκτυο και το εφαρμόζουν σε σημαίες χωρίς να πάθουν κάτι τα υπόλοιπα χρώματα!
Manos_R- Administrator
Ευχαριστούμε για την πληροφορία Μάνο, όπως και εσένα Γιώργο!
Patgeo- Administrator
Τουβλάκια : 785
Καθαρισμός, μέρος 2ο!
Αυτό το διάστημα, βρήκα ευκαιρία και έβαλα κάποια από τα υπόλοιπα λευκά τουβλάκια που είχαν μείνει για καθάρισμα (μείναν κάτι λίγα ακόμα).
Τα άφησα σχεδόν 3 βδομάδες, και τα ανακινούσα σε τακτά χρονικά διαστήματα, για να τα δει όλα ο ήλιος!
Όλα, γίναν πολύ καλύτερα και κάποια, σχεδόν σαν καινούρια:
Όμως, από την 1η βδομάδα, είχα παρατηρήσει και μια "απώλεια":
Το συγκεκριμένο, ήταν εκείνο το αυτοκόλλητο της Αστυνομίας, στα σετ της δεκαετίας του '90. Ενώ κάποιο άλλο από το ίδιο σετ, δεν έπαθε τίποτε (όπως φαίνεται), το συγκεκριμένο, για άγνωστους λόγους, φθάρθηκε...
Πάντως, κανένα άλλο τουβλάκι, είτε printed, είτε με αυτοκόλλητο δεν έπαθε κάτι.
Επόμενο τεστ, όταν ολοκληρωθεί η δουλειά με τα λευκά, θα είναι με τα παλιά γκρι τουβλάκια που έχω! Θα ενημερώσω, όταν προκύψει κάτι καινούριο!
Αυτό το διάστημα, βρήκα ευκαιρία και έβαλα κάποια από τα υπόλοιπα λευκά τουβλάκια που είχαν μείνει για καθάρισμα (μείναν κάτι λίγα ακόμα).
Τα άφησα σχεδόν 3 βδομάδες, και τα ανακινούσα σε τακτά χρονικά διαστήματα, για να τα δει όλα ο ήλιος!
Όλα, γίναν πολύ καλύτερα και κάποια, σχεδόν σαν καινούρια:
Όμως, από την 1η βδομάδα, είχα παρατηρήσει και μια "απώλεια":
Το συγκεκριμένο, ήταν εκείνο το αυτοκόλλητο της Αστυνομίας, στα σετ της δεκαετίας του '90. Ενώ κάποιο άλλο από το ίδιο σετ, δεν έπαθε τίποτε (όπως φαίνεται), το συγκεκριμένο, για άγνωστους λόγους, φθάρθηκε...
Πάντως, κανένα άλλο τουβλάκι, είτε printed, είτε με αυτοκόλλητο δεν έπαθε κάτι.
Επόμενο τεστ, όταν ολοκληρωθεί η δουλειά με τα λευκά, θα είναι με τα παλιά γκρι τουβλάκια που έχω! Θα ενημερώσω, όταν προκύψει κάτι καινούριο!
Patgeo- Administrator
Γιώργο καλησπέρα και σε υπερευχαριστώ για το feedback, το είχα απορία αυτό γιατί έχω κάποια τέτοια λευκά που γράφουν πάνω police, ή εχουν τον κοκκινο σταυρό του νοσοκομείου, ή είναι πειρατικές σημαίες και το είχα ένα άγχος. Εγώ θα βάλω μπρος τον καθαρισμό, μετά την μετακόμιση για να μπορέσω επιτέλους να συναρμολογήσω πλήρως όλα τα παλιά μου σετάκια και να ενώσω επιτέλους την παλιά με την καινούρια πολη μου. Πραγματικά ανυπομονώ!!!!
Manos_R- Administrator
Να'σαι καλά φίλε μου! Με το καλό! Ανυπομονούμε για φωτογραφικό υλικό!
Όπως είδες και από την κύρια φωτογραφία, έβαλα μέσα τα πάντα όλα που είχαν λευκό + κάποιο άλλο χρώμα! Απ'ότι είδα, μόνο αυτό το πρόβλημα υπήρξε..
Όπως είδες και από την κύρια φωτογραφία, έβαλα μέσα τα πάντα όλα που είχαν λευκό + κάποιο άλλο χρώμα! Απ'ότι είδα, μόνο αυτό το πρόβλημα υπήρξε..
Patgeo- Administrator
Όχι, δεν είναι γδάρσιμο, έφυγε το χρώμα... Ήταν παραδίπλα (το χρώμα) και ευτυχώς, με το δάχτυλο που το έτριψα, έφυγε!
Patgeo- Administrator
Σε αυτο το σημείο θελω να αναφέρω πως η μαμά μου έχει βράσει μερικά λευκά και δεν ειναι πια λειτουργικά.
Μακριά απο θερμότητα λοιπόν
Μακριά απο θερμότητα λοιπόν
maraki_tpla- Επίλεκτος τοξότης
Τουβλάκια : 5
Να υποθέσω κατά λάθος?
Patgeo- Administrator
Ηταν απο αυτά του υπογείου, όποτε ηταν ολα παραπολυκιτρινα. τα έβρασε με χλωρίνη και στράβωσαν
Βέβαια μετα τα εκανα σκουλαρίκια όποτε νταξ
Πρώτη φορά ακούω για βρασμένα Lego με χλωρίνη... Spooky!
Manos_R- Administrator
σε μας ολα σε παγκόσμια πρώτη
Χλωρίνη? Δεν λέω, σίγουρα καθαρίζει, αλλά και το βράσιμο μαζί, είναι "θάνατος" για το πλαστικό όπως αποδείχθηκε!
Εγώ, σε χλωρίνη και άλλα "υλικά" μαζί, έβραζα νομίσματα, και γινόντουσαν καλύτερα από καινούργια. Βέβαια ήταν μέταλλο, και δεν είχε παρενέργειες, πέρα από το ότι γυάλιζαν απίστευτα!
Τουλάχιστον, βρήκες κάποια χρήση, και στα "χαλασμένα"!
Πλέον, φαντάζομαι, δεν θα έχεις πρόβλημα να πειραματιστείς πάνω τους, αν τα κράτησες, για νέες τεχνικές καθαρισμού, χωρίς το άγχος μήπως πάθουν τίποτα!
Εγώ, σε χλωρίνη και άλλα "υλικά" μαζί, έβραζα νομίσματα, και γινόντουσαν καλύτερα από καινούργια. Βέβαια ήταν μέταλλο, και δεν είχε παρενέργειες, πέρα από το ότι γυάλιζαν απίστευτα!
Τουλάχιστον, βρήκες κάποια χρήση, και στα "χαλασμένα"!
Πλέον, φαντάζομαι, δεν θα έχεις πρόβλημα να πειραματιστείς πάνω τους, αν τα κράτησες, για νέες τεχνικές καθαρισμού, χωρίς το άγχος μήπως πάθουν τίποτα!
Patgeo- Administrator
Jimmy- Επιδέξιος τσεκουράς
Τουβλάκια : 4
Γειά χαρά φίλε @Jimmy η ανάρτησή σου μεταφέρθηκε σε αυτήν την ενότητα που υπάρχει ήδη στο φόρουμ! Όπως θα δεις υπάρχουν διάφορες τεχνικές!
Manos_R- Administrator
Jimmy αποδίδει, το έχουν κάνει αρκετά άτομα και όντως ασπρίζουν τα κομμάτια... πρόσεξε μόνο πόσο "δυνατό" οξυζενέ θα βάλεις και ρίχνε τα και κανα ανακάτεμα
Jimmy- Επιδέξιος τσεκουράς
Τουβλάκια : 4
@deus υπεροξείδιο του υδρογόνου (κατα κόσμον οξυζενέ) και UV ακτινοβολία για να επιταχυνθεί η διαδικασία. Σε όσα printed κομμάτια το δοκίμασα δεν είχα κάποιο πρόβλημα, δεν το δοκίμασα σε αντίστοιχα με αυτοκόλλητα και δεν θα το δοκιμάσω, μια συμβουλή είναι ότι χρειάζονται τακτικό άνακάτεμα για να φευγουν οι φυσαλλίδες που δημιουργούνται και όσο πιο αραία είναι μέσα στο διάλυμα τόσο καλύτερη δουλειά γίνεται.
Kurtz- Μαχητής των Δασών
Τουβλάκια : 22
ευχαριστούμε για τα tips Κώστα... εγώ ακόμα δεν το έχω κάνει στα κομμάτια μου αν και μερικά από τα άσπρα έχουν κιτρινίσει λίγο
@Kurtz σε ευχαριστώ! Το είδα το οξυζενέ και τα έχω βάλει εδώ και μια εβδομάδα, όμως: α) δεν είναι στον ήλιο, β) δεν είναι αραιά και γ) πρόσθεσα και λίγο νερό μέχρι να καλυφθούν. Τουλάχιστον τα ανακατεύω... από αυτά που διάβασα άλλοι τα αφήνουν αρκετές ημέρες και εγώ νομίζω ότι τώρα λίγο ασπρίζουν!
deus- Επιδέξιος τσεκουράς
Τουβλάκια : 0
10-15% διαλλυμα παιδια σε λεκανη και αραια, στο ηλιο! Μονο λευκα γινεται σωστη και ποιοτικη δουλεια, σε γκριζα μαυρα και κιτρινα που εχω δοκιμασει θελει αρκετα πειραματα για να καταφερεις να τα βγαλεις σωστα και αν! Πχ τα παλια σκουρα γκριζα δεκαετιας 90 μου τα εκανε ελεφαντι ανοικτο!! Δηλαδη τα ασπρισε ουσιαστικα! Το αγοραζουμε απο τα φαρμακεια το οξυζενε και το ζηταμε σε διαλυμμα που χρησιμοποιούν οι κομμωτριες οταν κανουν ντεκαπαζ , μονο που οι κομμωτριες ζητανε 20αρη η 40αρη διαλλυμα δηλαδη 40% κατα ογκο!
ironman- Ο Άρχων
Τουβλάκια : 150
Σελίδα 3 από 4 • 1, 2, 3, 4
Σελίδα 3 από 4
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης