Lego 《επενδύσεις》
thebrick.gr :: ΚΑΦΕΝΕΙΟ :: Market Street
Σελίδα 1 από 2 • Μοιραστείτε
Σελίδα 1 από 2 • 1, 2
Lego 《επενδύσεις》
Η μόδα των τελευταίων ετών, είναι η επενδύσεις σε LEGO.
Δηλαδή η αγορά extra LEGO set (πέρα από αυτό που θα αγοράσουμε για να ανοίξουμε ) με σκοπό τηνμεταπώλησή τους μετά από χρόνια σαν "συλλεκτικα" και σφραγισμένα.
Η κοινότητα είναι διχασμένη όσο αφορά αυτή την τακτική.. Άποψη μου είναι αν μπορώ αργότερα να πουλήσω μερικά σετακια για να κερδίσω κάποια χρήματα ώστε να σπονσοράρω το hobby μου(να αγοράσω καινούργια σετάκια που θα ανοίξω) γιατί να μην το κάνω.. Εγώ πχ είχα αγοράσει μερικές Τower Bridges 10214 τις οποίες κρατάω κλειστές.
Ένα από τα πρώτα σετ που ξεκίνησαν αυτή τη μόδα (κρίμα που δεν είχα αγοράσει δεύτερο τότε.. ) είναι το millenium falcon 10179.
Στην ελληνική αγορά κυκλοφορούσε περίπου στα 800 ευρώ το 2008 αν θυμάμαι καλά και αυτή τη στιγμή έφτασε να πωλείται στη Αμερική 4000$
Τί γνώμη έχετε σχετικά με τις legoεπενδύσεις και αν θέλετε προτείνετε σετάκια που πιστεύετε οτι αξίζουν προς επένδυση.
Δηλαδή η αγορά extra LEGO set (πέρα από αυτό που θα αγοράσουμε για να ανοίξουμε ) με σκοπό τηνμεταπώλησή τους μετά από χρόνια σαν "συλλεκτικα" και σφραγισμένα.
Η κοινότητα είναι διχασμένη όσο αφορά αυτή την τακτική.. Άποψη μου είναι αν μπορώ αργότερα να πουλήσω μερικά σετακια για να κερδίσω κάποια χρήματα ώστε να σπονσοράρω το hobby μου(να αγοράσω καινούργια σετάκια που θα ανοίξω) γιατί να μην το κάνω.. Εγώ πχ είχα αγοράσει μερικές Τower Bridges 10214 τις οποίες κρατάω κλειστές.
Ένα από τα πρώτα σετ που ξεκίνησαν αυτή τη μόδα (κρίμα που δεν είχα αγοράσει δεύτερο τότε.. ) είναι το millenium falcon 10179.
Στην ελληνική αγορά κυκλοφορούσε περίπου στα 800 ευρώ το 2008 αν θυμάμαι καλά και αυτή τη στιγμή έφτασε να πωλείται στη Αμερική 4000$
Τί γνώμη έχετε σχετικά με τις legoεπενδύσεις και αν θέλετε προτείνετε σετάκια που πιστεύετε οτι αξίζουν προς επένδυση.
Απ: Lego 《επενδύσεις》
Όλη η σειρά Lego Ideas είναι μια πολύ καλή σειρά για να επενδύσει κάποιος. Αν μπορέσει και κρατήσει και τα κουτιά κλειστά, ακόμα καλύτερα! Κομματάκι δύσκολο βέβαια!
southern- Μεγάλος LEGOσυλλέκτης
Τουβλάκια : 37
Lego ideas λες ε??Όλα από αυτά? Εγώ πάλι πιστεύω οτι το 75059 θα πάει πολύ καλά... Θα το ήθελα και για εμένα να το εκθέσω. Ελπίζω κάποτε να μπορέσω να το αγοράσω πριν αποσυρθεί.
Πως σε λένε?
Πως σε λένε?
Το 10188 Death Star πρόσφατα έγινε sold out στο amazon της αμερικής και στην LEGO, σείρα πιθανόν έχει και η Ευρώπη οπότε όσοι σκεφτόσασταν να το αγοράσετε καλύτερα να μην το καθυστερήσετε άλλο.
Υπάρχει και εκτενέστατη συζήτηση στο brickpicker
Υπάρχει και εκτενέστατη συζήτηση στο brickpicker
Το 1+1 αποτελεί τον χρυσό κανόνα νομίζω... Ένα ανοίγεις και 1 παλαιώνεις μέχρι η τιμή να πάει σχεδόν διπλάσια από την αρχική. Ευκολότερα αν έχεις λεφτά βέβαια είναι το 1+2 1 ανοίγεις και 2 παλαιώνεις) διότι δε χρειάζεται να ανέβουν οι τιμές στο διπλάσιο αλλά στο 50% για να κάνεις απόσβεση του πρώτου σετ. Όλα αυτά βέβαια ΑΝ έχεις λεφτά (και ΑΝ τα μεταφορικά από Ελλάδα προς το εξωτερικό δεν σου τρώνε μέρος του κέρδους)
Idomeneas- Legoμάστορας
Τουβλάκια : 12
Παιδια δεν ασχολουμαι καθολου με το σπορ της επενδυσης με σκοπο τη μεταπωληση... Ο λογος; Οσα χρηματα εχω διαθεσιμα ανα μηνα τα ξοδευω αποκλειστικα σε σετακια που θελω να αγορασω για να εμπλουτισω την πολη μου! Το βλεπω καθαρα σαν χομπυ και κατι που μου δινει χαρα!
Manos_R- Administrator
Τουβλάκια : 456
Εγώ κρατάω μερικά σετάκια κλειστά για μεταπώληση. Μέχρι στιγμής το έχω κάνει με το London tower Bridge.
Συμφωνώ και εγώ, όταν σου αρέσει ένα σετάκι, το ανοίγεις μια φορά για'σένα και 1-2 φορές ακόμα (όσο σε παίρνει πριν φας παντόφλα από την γυναίκα) τα κρατάς κλειστά.
Συμφωνώ και εγώ, όταν σου αρέσει ένα σετάκι, το ανοίγεις μια φορά για'σένα και 1-2 φορές ακόμα (όσο σε παίρνει πριν φας παντόφλα από την γυναίκα) τα κρατάς κλειστά.
εγω πιστευω οτι καλο ειναι το κολπο της μεταπωλησης αλλα καπου χανεσαι, δηλαδη ειχα κρατησει 15 κουτια για μεταπωληση και λεω ως ποτε???? Το 2029 που θα εχουν 1000 ευρω το ενα και αν δεν εχουν και αν γινει ενα πραφφφ! Λοιπον επειδη ημουν συλλεκτης γραμματοσημων απο το 1998 εως το 2010 σας πληροφορω οτι οταν οι σειρες ειχαν φτασει στο απογειο τους το 2008 ξαφνικα το 2013 δεν αξιζαν ουτε τα μισα απο την ονομαστικη τους τιμη!
Καλο θα ειναι οσοι τα κρατατε για μεταπωληση, π.χ το πηρες 200 ,μην το μιρμιρατε για να παει στα 600 , στα 350 δωστε το......
Τελικα τα ανοιξα ολα εκτος απο ενα , διοτι εχω σκοπο να το δωσω επειδη θελω κατι αλλο!
Καλο θα ειναι οσοι τα κρατατε για μεταπωληση, π.χ το πηρες 200 ,μην το μιρμιρατε για να παει στα 600 , στα 350 δωστε το......
Τελικα τα ανοιξα ολα εκτος απο ενα , διοτι εχω σκοπο να το δωσω επειδη θελω κατι αλλο!
ironman- Ο Άρχων
Τουβλάκια : 150
Αυτός ο κίνδυνος αυξάνεται στα μικρότερα σετάκια αν κρίνω από την επανέκδοση του winter village φέτος
ακριβως, φαντασου εσυ να εχεις παρει 2 death star και αλλα 2 tower να περιμενεις μεχρι το 2020 να παρεις καλο παραδακι και ξαφνικα το 2019 η λεγκο να αποφασισει επανεκδοση τους , μπαμ μπουμ πιστολια
ironman- Ο Άρχων
Αν δεις και σε ξένα forum σε αντίστοιχες συζητήσεις όλοι λένε ότι δεν αξίζει να επενδύεις σε μικρά/φθηνά σετ καθώς μεγαλώνει το ρίσκο.
Idomeneas- Legoμάστορας
Τουβλάκια : 12
Εγώ γενικά όταν είναι να "επενδύσω" (δεν μ'αρέσει αυτός ο όρος για τα lego αλλά στην ουσία αυτό είναι) προτιμώ τα μεγάλα set, τα εικονικά..
πχ γέφυρες του Λονδίνου.
Επίσης λα τα μεγάλα star wars set επίσης παίρνουν αξία..
τα ucs
Δεν ασχολούμαι με τα μικρομεσαία σετ γιατί δεν θέλω να μπλέκω με πολλές ποσότητες και αγοραπωλησίες..
πχ γέφυρες του Λονδίνου.
Επίσης λα τα μεγάλα star wars set επίσης παίρνουν αξία..
τα ucs
Δεν ασχολούμαι με τα μικρομεσαία σετ γιατί δεν θέλω να μπλέκω με πολλές ποσότητες και αγοραπωλησίες..
Η μονη καλη επενδυση για μικρα σετακια κατα τη γνωμη μου ειναι μονο οι σειρες των minifigures οι οποιες καποια στιγμη θα σταματησουν κι ολες οι φιγουρες θα ειναι συλλεκτικες. Τωρα για τα υπολοιπα themes νομιζω τα μικρα και μεσαια σετακια δεν αξιζουν σαν επενδυση... Εμενα ας πουμε δε με ενδιαφερει που εχω ενα πυροσβεστικο οχημα απο την περσινη φουρνια κι οχι πχ απο το 2008 επειδη ακομη βρισκομουν στα dark ages...
Manos_R- Administrator
Τουβλάκια : 456
Οι χρυσές εποχές της αγοράς Lego για μεταπώληση έχουν πλέον περάσει.
Ο πρώτος λόγος είναι ότι υπάρχουν πλέον πολλοί "επενδυτές". Ο δεύτερος γιατί η Lego δεν αποσύρει πλέον τόσο γρήγορα τα "καλά" σετ.
Τον τελευταίο δε καιρό, βλέπω τη Lego να παίζει και με τους "επενδυτές" όχι μόνο γιατί περιστασιακά επανακυκλοφορεί κάποια σετ (κάτι που έτσι και αλλιώς το έκανε από τη δεκαετία του '90) αλλά γιατί παίζει πολύ με τα εικονικά "sold out" που οδηγούν τους "επενδυτές" σε μαζικές αγορές...
Για εμάς εδώ στην Ελλάδα τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα καθότι όχι μόνο αγοράζουμε πολύ πιο ακριβά αλλά δεν υπάρχουν και τα μεγάλα καταστήματα που κάνουν "ξεπούλημα" ή "special offers" όπως συμβαίνει σε πολλές άλλες χώρες.
Για παράδειγμα να αναφέρω ότι πριν το καλοκαίρι το Red Five X-wing Starfighter (10240) πωλούταν για σχεδόν 15 μέρες από το argos.co.uk στις 99 λίρες δηλαδή περίπου 135€ όταν εδώ η χαμηλότερη τιμή του ήταν τα 187€ (Μουστάκας -20%) δηλαδή 38% πιο ακριβά.
Μη συζητήσω δε για τιμές Αμερικής σε σχέση με εμάς...
Ο πρώτος λόγος είναι ότι υπάρχουν πλέον πολλοί "επενδυτές". Ο δεύτερος γιατί η Lego δεν αποσύρει πλέον τόσο γρήγορα τα "καλά" σετ.
Τον τελευταίο δε καιρό, βλέπω τη Lego να παίζει και με τους "επενδυτές" όχι μόνο γιατί περιστασιακά επανακυκλοφορεί κάποια σετ (κάτι που έτσι και αλλιώς το έκανε από τη δεκαετία του '90) αλλά γιατί παίζει πολύ με τα εικονικά "sold out" που οδηγούν τους "επενδυτές" σε μαζικές αγορές...
Για εμάς εδώ στην Ελλάδα τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα καθότι όχι μόνο αγοράζουμε πολύ πιο ακριβά αλλά δεν υπάρχουν και τα μεγάλα καταστήματα που κάνουν "ξεπούλημα" ή "special offers" όπως συμβαίνει σε πολλές άλλες χώρες.
Για παράδειγμα να αναφέρω ότι πριν το καλοκαίρι το Red Five X-wing Starfighter (10240) πωλούταν για σχεδόν 15 μέρες από το argos.co.uk στις 99 λίρες δηλαδή περίπου 135€ όταν εδώ η χαμηλότερη τιμή του ήταν τα 187€ (Μουστάκας -20%) δηλαδή 38% πιο ακριβά.
collector- Μαχητής των Δασών
Τουβλάκια : 77
collector έγραψε:Οι χρυσές εποχές της αγοράς Lego για μεταπώληση έχουν πλέον περάσει.
Τα είπες όλα. Να προσθέσω μόνο ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι τα μεταφορικά για έξω. Μην περιμένετε να πουλήσετε εντός Ελλάδος.
Επενδύστε σε τουβλάκια :)
Ποιο χρηματιστήριο και πράσινα άλογα το μέλλον των επενδύσεων ακούει στο όνομα Lego
Τόσα χρόνια στην σχολή μας λέγανε για μετοχές και παραμύθια
Αν το ήξερα θα έριχνα όλα τα φοιτητικά μεροκάματα εκεί χαχαχαχαχαχαχα
http://uproxx.com/gammasquad/lego-value-gold/
Τόσα χρόνια στην σχολή μας λέγανε για μετοχές και παραμύθια
Αν το ήξερα θα έριχνα όλα τα φοιτητικά μεροκάματα εκεί χαχαχαχαχαχαχα
http://uproxx.com/gammasquad/lego-value-gold/
onepiece87- Μεγάλος LEGOσυλλέκτης
Τουβλάκια : 14
Γιώργο, μιας και υπάρχει σχετική ενότητα, το θέμα σου θα το μεταφέρω εκεί.
Πέραν τούτου, το άρθρο είναι άκρως ενδιαφέρον!
Πέραν τούτου, το άρθρο είναι άκρως ενδιαφέρον!
Patgeo- Administrator
Τουβλάκια : 785
Το συζητούσα στο facebook σήμερα... μπήκα σε ένα excelaκι μου να δω πόσο είχα πάρει το emerald knight (110euro)
και το μάτι μου έπεσε στην τιμή του carousel...
γέλια και κλάματα μαζί...
και το μάτι μου έπεσε στην τιμή του carousel...
γέλια και κλάματα μαζί...
Gunman έγραψε:...γέλια και κλάματα μαζί...
Έτσι ακριβώς Γιώργο.
Πέρασαν όμως αυτές οι εποχές... πολλοί "επενδυτές", πολλά αξιόλογα set, πιο έξυπνη διαχείριση από τη Lego που πλέον δεν αφήνει λεφτά στο τραπέζι παρά κάτι ψύχουλα κλπ, κλπ...
εγώ έχω αναθεωρήσει λίγο τώρα τελευταία και βλέπω ότι αξίζει να επενδύεις και σε φιγούρες ίσως...
Παίρνουν εύκολα αξία... και σε συνδυασμό με τις δικές μου αυξημένες ανάγκες για Mocing με βλέπω για σειρά και κούτα.
Παίρνουν εύκολα αξία... και σε συνδυασμό με τις δικές μου αυξημένες ανάγκες για Mocing με βλέπω για σειρά και κούτα.
Gunman έγραψε:εγώ έχω αναθεωρήσει λίγο τώρα τελευταία και βλέπω ότι αξίζει να επενδύεις και σε φιγούρες ίσως...
Ναι έχουν από τα μεγαλύτερα ποσοστά κέρδους. Σε φτάνει όμως μια κούτα;;;
Γενικά εγώ αν είναι να "επενδύσω" σε κάτι δεν το παίρνω για άμεση μεταπώληση. (ώστε πχ να θέλω 5-6 κούτες.. αν και δεν θα με χαλούσε να τις είχα αν υπήρχαν διαθέσιμες) Προτιμώ να το αφήνω καιρό στο ράφι... ίσως επειδή βαριέμαι λίγο το συχνό νταλαβέρι με τις αγοραπωλησίες. Θέλω να είμαι mocer και σε δεύτερη μοίρα επενδυτής. Να φανταστείς ακόμα δεν έχω πωλήσει κάτι.
Gunman έγραψε:Γενικά εγώ αν είναι να "επενδύσω" σε κάτι δεν το παίρνω για άμεση μεταπώληση. (ώστε πχ να θέλω 5-6 κούτες.. αν και δεν θα με χαλούσε να τις είχα αν υπήρχαν διαθέσιμες) Προτιμώ να το αφήνω καιρό στο ράφι... ίσως επειδή βαριέμαι λίγο το συχνό νταλαβέρι με τις αγοραπωλησίες. Θέλω να είμαι mocer και σε δεύτερη μοίρα επενδυτής. Να φανταστείς ακόμα δεν έχω πωλήσει κάτι.
να σε στεναχωρησω ?? Δεν εισαι επενδυτης
Oι φιγουρες ειναι αμεσο κερδος τα καλα λεφτα ερχονται μεσα απο τα μεγαλα σετ σε βαθος χρονου με υπομονη και επιμονη στην τιμη που θες να το δωσεις και οχι να το σκοτωσεις!
ironman- Ο Άρχων
έχω και μεγάλα σετ... απλά βλέπω οτι και οι φιγούρες αξίζουν... αυτό απλά σαν παρατήρηση.
Σελίδα 1 από 2 • 1, 2
Παρόμοια θέματα
» Κυκλοφορεί στις 27/11 το μεγαλύτερο official Lego set! 10276 Lego Colosseum με 9.036 κομμάτια!
» Ψάχνοντας ταλαντούχους κατασκευαστές LEGO! (Master of the Brick & LEGO Masters)
» Διαθέσιμος ο κωδικός 40450 LEGO® Amelia Earhart Tribute από 06/03 έως 14/03 στο διαδικτυακό κατάστημα της Lego!
» H Lego ακυρώνει την κυκλοφορία του κωδικού 60278 LEGO City Crooks Hideout Raid!
» Οι αποκλειστικοί κωδικοί του Lego House διαθέσιμοι στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Lego αρχές Μαΐου!
» Ψάχνοντας ταλαντούχους κατασκευαστές LEGO! (Master of the Brick & LEGO Masters)
» Διαθέσιμος ο κωδικός 40450 LEGO® Amelia Earhart Tribute από 06/03 έως 14/03 στο διαδικτυακό κατάστημα της Lego!
» H Lego ακυρώνει την κυκλοφορία του κωδικού 60278 LEGO City Crooks Hideout Raid!
» Οι αποκλειστικοί κωδικοί του Lego House διαθέσιμοι στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Lego αρχές Μαΐου!
thebrick.gr :: ΚΑΦΕΝΕΙΟ :: Market Street
Σελίδα 1 από 2
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης