[MOC] Shinaknsen JR800 - "Sakura" Bullet Train
Σελίδα 1 από 1 • Μοιραστείτε
[MOC] Shinaknsen JR800 - "Sakura" Bullet Train
Με μεγάλη μου χαρά, σας παρουσιάζω την τελευταία δημιουργία μου, με την οποία ασχολούμαι τα τελευταία 2 χρόνια. Πηγή έμπνευσης, αποτελεί η ευκαιρία που είχα να ανέβω σε κάποια τρένα του είδους (Shinkansen ή αλλιώς Bullet Train) όταν είχα επισκεφθεί την Ιαπωνία το 2019.
by George Patelis
Το συγκεκριμένο μοντέλο, είναι η Σειρά 800 και είναι σχεδιασμένη από τον κ.Eiji Mitooka. Θεωρείται το μόνο "Ιαπωνικό" Shinkansen μιας και το στυλ του αντανακλά την ομορφιά των Ιαπωνικών Τεχνών, μπήκε σε λειτουργία για πρώτη φορά το 2009 και είναι το 2ο πιo γρήγορo από τα 3 που λειτουργούν στην γραμμή του JR Kyushu, με μέγιστη ταχύτητα λειτουργίας τα 260km/h.
Το τραίνο, αποτελείται από 2 μηχανές και 4 βαγόνια, εκ των οποίων τα 2 είναι η τρίτη θέση, και τα 2 μεσαία είναι η πρώτη και η δεύτερη θέση!
Η κατασκευή μου, είναι βασισμένη στα 8 studs πλάτος και το μήκος της κάθε μηχανής είναι στα 65studs, ενώ των βαγονιών στα 59studs μήκος.
Η κάθε μηχανή εμπεριέχει 2 pf μοτέρ, καθώς και 2 IR receivers και 2 μπαταρίες, και το κάθε βαγόνι είναι εσωτερικά διακοσμημένο ανάλογα με την κατηγορία θέσης που υπάρχει και στο κανονικό.
Tέλος, το μοντέλο μου αποτελείται από 5.959 κομμάτια, έχει μήκος 2,74m και ζυγίζει στο σύνολο 4,302kg.
Μπορείτε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες, στο FlickR μου και να το απολαύσετε σε λειτουργία, στο βίντεο που ακολουθεί:
Παρακάτω, ακολουθεί και η αρχική ανάρτηση που περιέχει το ψηφιακό μοντέλο που είχα δημιουργήσει με την βοήθεια του Stud.io!
by George Patelis
Το συγκεκριμένο μοντέλο, είναι η Σειρά 800 και είναι σχεδιασμένη από τον κ.Eiji Mitooka. Θεωρείται το μόνο "Ιαπωνικό" Shinkansen μιας και το στυλ του αντανακλά την ομορφιά των Ιαπωνικών Τεχνών, μπήκε σε λειτουργία για πρώτη φορά το 2009 και είναι το 2ο πιo γρήγορo από τα 3 που λειτουργούν στην γραμμή του JR Kyushu, με μέγιστη ταχύτητα λειτουργίας τα 260km/h.
Το τραίνο, αποτελείται από 2 μηχανές και 4 βαγόνια, εκ των οποίων τα 2 είναι η τρίτη θέση, και τα 2 μεσαία είναι η πρώτη και η δεύτερη θέση!
Η κατασκευή μου, είναι βασισμένη στα 8 studs πλάτος και το μήκος της κάθε μηχανής είναι στα 65studs, ενώ των βαγονιών στα 59studs μήκος.
Η κάθε μηχανή εμπεριέχει 2 pf μοτέρ, καθώς και 2 IR receivers και 2 μπαταρίες, και το κάθε βαγόνι είναι εσωτερικά διακοσμημένο ανάλογα με την κατηγορία θέσης που υπάρχει και στο κανονικό.
Tέλος, το μοντέλο μου αποτελείται από 5.959 κομμάτια, έχει μήκος 2,74m και ζυγίζει στο σύνολο 4,302kg.
Μπορείτε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες, στο FlickR μου και να το απολαύσετε σε λειτουργία, στο βίντεο που ακολουθεί:
Παρακάτω, ακολουθεί και η αρχική ανάρτηση που περιέχει το ψηφιακό μοντέλο που είχα δημιουργήσει με την βοήθεια του Stud.io!
- Αρχική Ανάρτηση:
- Η αγάπη μου για τα τραίνα είναι πολύ μεγάλη και ξεκίνησε όταν για πρώτη φορά επισκέφθηκα τους Τοξότες Ξάνθης, σε πολύ μικρή ηλικία και είδα να περνάει το τραίνο. Έκτοτε, τρέφω μια ιδιαίτερη αδυναμία στο συγκεκριμένο μέσο μεταφοράς!
Η αγάπη μου αυτή, πήγε σε άλλο επίπεδο όταν είχα την τύχη να επισκεφθώ την Ιαπωνία το 2019 και να χρησιμοποιήσω τα διάσημα Bullet Trains ή αλλιώς Shinkansen που είναι παγκοσμίως γνωστά για την ταχύτητά τους αλλά και την ασφάλειά τους.
Έτσι, από τότε βάλθηκα να κατασκευάσω ένα από αυτά τα τραίνα! Μετά από πολύ ψάξιμο, κατέληξα στο JR800 "Sakura" που είναι το νεότερο απόκτημα της Ιαπωνικής Εταιρείας Σιδηροδρόμων Κyushu, τόσο για τα χρώματά του και το προσωνύμιό του, αλλά και για τον σχεδιασμό του!
Έτσι, μετά από περίπου 2 χρόνια που ασχολούμαι με τον σχεδιασμό του, είμαι πλέον σε θέση να σας το παρουσιάσω ολοκληρωμένο!
Shinkansen JR 800 - Digital Train Model
Shinkansen JR 800 - Digital Train Model - Close Nose View
Shinkansen JR 800 - Digital Train Model
Shinkansen JR 800 - Digital Train Model - Locomotive
Το επόμενο στάδιο, είναι φυσικά η κατασκευή του σαν πραγματικό μοντέλο και ήδη έχω αρχίσει να συγκεντρώνω τα απαραίτητα κομμάτια για να πετύχω τον στόχο μου!
Προς το παρόν, έχω δημιουργήσει ένα μοντέλο του τραίνου με τα κομμάτια που ήδη διαθέτω, και ομολογώ ότι πάει καλύτερα απ'ότι περίμενα!
Περισσότερες φωτογραφίες, μπορείτε να δείτε στο σχετικό άλμπουμ του FlickR μου!
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Patgeo στις 9/5/2022, 10:43, 1 φορά
Patgeo- Administrator
Τουβλάκια : 785
Απ: [MOC] Shinaknsen JR800 - "Sakura" Bullet Train
Σ'ευχαριστώ πολύ φίλε μου!
Patgeo- Administrator
Γιώργο πραγματικά με εντυπωσιάζει η υπομονή και η υπομονή σου να φτάσεις στο τελικό αποτέλεσμα! Το οποίο βεβαίως σε δικαιώνει απόλυτα! Πολλά μπράβο και συνέχισε δυναμικά!
Manos_R- Administrator
Τουβλάκια : 456
@Patgeo το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό!
Δούλεψες πολύ και φαίνεται! Με το καλό να το χτίσεις ολόκληρο και να το θαυμάσεις!
Promitheas- Μεγάλος LEGOσυλλέκτης
Τουβλάκια : 0
Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά! Να είστε καλά!
Μακάρι να το χτίσω όλο και να το έχω να το βλέπω!
Μακάρι να το χτίσω όλο και να το έχω να το βλέπω!
Patgeo- Administrator
Μακάρι να το δούμε σύντομα έτοιμο σε ένα τεράστιο layout!!!
Kurtz- Μαχητής των Δασών
Τουβλάκια : 22
Αμήν Κώστα! Αυτή τη στιγμή είμαι στο 61% αλλά μετά και το lugbulk, πιστεύω θα πάω τουλάχιστον στο 70!
Patgeo- Administrator
Όχι, δεν θα χρησιμοποιήσω τίποτε 3rd party, όπως και μέχρι τώρα. Θέλω να το πάω pure μέχρι τέλους!
Ευτυχώς ότι κομμάτια έβαλα είναι υπαρκτά, αν και κάποια λίγο τσιμπημένα, αλλά είπα να το πάω έτσι μέχρι τέλους!
Ευτυχώς ότι κομμάτια έβαλα είναι υπαρκτά, αν και κάποια λίγο τσιμπημένα, αλλά είπα να το πάω έτσι μέχρι τέλους!
Patgeo- Administrator
Καλημέρα σε όλους! Το πρώτο ποστ ανανεώθηκε με φωτογραφίες και βίντεο από το τελικό μοντέλο!
Patgeo- Administrator
Καταπληκτική δουλειά Γιώργο! Και υπέροχο το βίντεο με την αντιπαραβολή με το πραγματικό τρένο.
mballas- Μαχητής των Δασών
Τουβλάκια : 18
Ποσο φανταστικη δουλεια και ολοκληρωμενη παρουσιαση ρε Γιωργο!!!
Και παλι συγχαρητηρια!!!!
Και παλι συγχαρητηρια!!!!
Mind the Βrick- Σιωπηλός ninja
Τουβλάκια : 15
Βγήκε πάρα πολύ ωραίο Γιώργο! Τέλειο αποτέλεσμα συγχαρητήρια!
DRAKE- Μεγάλος εξορκιστής
Τουβλάκια : 32
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τα υπέροχα σχόλια!
Μιχάλη, το βίντεο ήταν αυτό που με καθυστέρησε κάπως μιας και προσπαθούσα να βρω σημεία που να ταιριάζουν από το πραγματικό.
Μιχάλη, το βίντεο ήταν αυτό που με καθυστέρησε κάπως μιας και προσπαθούσα να βρω σημεία που να ταιριάζουν από το πραγματικό.
Patgeo- Administrator
Bilis- Καλλιτέχνης των LEGO
Τουβλάκια : 7
Patgeo- Administrator
Εξαιρετική δουλειά φίλε μου δεν έχω λόγια! Χίλια μπράβο! Άντε και στο επόμενο moc τώρα!
Manos_R- Administrator
Τουβλάκια : 456
Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά! Να είστε καλά!
Patgeo- Administrator
Παρόμοια θέματα
» MOC - Train Switch Complex (NXT)
» MOC - Train Station
» MOC - Train Station
» The Brick Train Awards
» My LEGO Train Play Set
» MOC - Train Station
» MOC - Train Station
» The Brick Train Awards
» My LEGO Train Play Set