ThebrickReview: LEGO Technic 42108 Mobile Crane
thebrick.gr :: LEGO :: The LEGO Group :: thebrickReviews
Σελίδα 1 από 1 • Μοιραστείτε
ThebrickReview: LEGO Technic 42108 Mobile Crane
Κωδικός : 42108
Τίτλος : Mobile Crane
Kατηγορία : Technic
Κομμάτια : 1292
Διαστάσεις : M 48 x Π 12 x Y 14/78 (εκ)
Μίνι φιγούρες : --
Έτος κυκλοφορίας : 2020
Ώρα συναρμολόγησης : 2,5 ώρες
Τιμή Legoshop Ελλάδας: 109.99€ (0.085€/κομμάτι)
Εισαγωγή
Ένα από τα καινούρια Technic σετ του 2020 είναι και ο συγκεκριμένος 8τροχος γερανός που κυκλοφόρησε στο πρώτο εξάμηνο του
έτους. Έχουν κυκλοφορήσει πολλοί γερανοί σε τέτοιο μέγεθος και κατηγορία τιμής και είναι ένα πολύ δημοφιλές θέμα καθώς έχουν καλό
μέγεθος, και πολλές λειτουργίες με μέγιστο playability. Εκ πρώτης όψεως ξεχωρίζει το μεγάλο ύψος του βραχίονα και το νέο μεγαλύτερο
Linear Actuator με αριθμό Part No 61927C01 που πρωτοεμφανίστηκε στο Liebherr. Το προηγούμενο σετ τέτοιου τύπου, το 8053 που
θεωρητικά αντικαθιστά, είχε κυκλοφορήσει το 2010 με ίδιο αριθμό κομματιών (1300), μέγεθος και λειτουργίες έρχεται μοιραία σε σύγκριση
μαζί του. Για να δούμε τι βελτίωση υπάρχει σε αυτά τα 10 χρόνια…
Κουτί – Αποσυσκευασία - Κομμάτια
Το κουτί είναι αρκετά χοντρό και σχετικά μεγάλο. Στο εμπρός μέρος απεικονίζεται ο γερανός σε ωραία φωτογραφία να ανυψώνει μια
κολώνα με φόντο ένα εργοτάξιο και στο πίσω μέρος έχει εικόνες με όλες τις λειτουργίες, τα μεγέθη και τα χαρακτηριστικά του σετ.
Πάλι δεν υπάρχει B-Model το οποίο τείνει να γίνει κακιά συνήθεια πλέον και κανείς δεν καταλαβαίνει το λόγο.
Ανοίγοντάς το είναι σχεδόν γεμάτο και περιλαμβάνει το βιβλίο των οδηγιών σε ένα σακουλάκι μαζί με τα αυτοκόλλητα, ένα μη αριθμημένο
σακουλάκι με τα 8 λάστιχα των τροχών και 10 αριθμημένα σακουλάκια χωρισμένα σε τρία σετ, τρία με τον αριθμό 1, τρία με τον αριθμό 2
και τέσσερα με τον αριθμό 3. Παρακάτω μπορείτε να τα δείτε.
Τα κομμάτια είναι αρκετά σε αριθμό 1292, με καλή ποικιλία. Ίσως να ξεχωρίζουν οι 8 ρόδες που είναι κανονικές και όχι ‘’φουσκωτές’’ και
τα 11 κίτρινα Panel Curved 11x3x2. Η μεγάλη διαφορά σε σχέση με τους άλλους γερανούς όμως είναι ότι έχει το νέο μακρύτερο (15studs)
XL Linear Actuator που επιτρέπει στο μπράτσο του γερανού να ανυψώνεται σε μεγαλύτερη γωνία, δίνοντας μεγαλύτερο ύψος και περισσότερη
αληθοφάνεια.
Εδώ μια σύγκριση με το μεσαίο LA και το νέο μεγάλο pneumatic. Βλέπουμε ότι κλειστά το pneumatic και το μεσαίο LA έχουν μήκος 11studs ενώ
το νέο XL είναι στα 15studs. Πλήρως εκτεταμένα το pneumatic φτάνει στα 17studs, το μεσαίο LA στα 16 και το XL στα 23. Η διαφορά είναι
μεγάλη και θα βοηθήσει και στα επερχόμενα σετ αλλά και σε moc.
Οδηγίες - Αυτοκόλλητα
To βιβλίο των οδηγιών είναι ένα, 272 σελίδων και 436 βημάτων και όχι πολλά όπως παλαιότερα. Οι οδηγίες είναι απλές με αρκετή βοήθεια,
κατανοητές και δεν υπάρχει δυσκολία. Το σύνολο των κομματιών, αναλυτικές επεξηγήσεις με εικόνες όλων των λειτουργιών με εικόνες και
οι συνηθισμένες διαφημίσεις είναι όλα παρόντα.
Η καρτέλα με τα αυτοκόλλητα έχει 42, περιλαμβάνοντας όλες τις προειδοποιήσεις ασφαλείας, πινακίδες , καθώς και δύο πίνακες οργάνων που
δίνουν περισσότερη λεπτομέρεια, έναν για τον οδηγό και έναν για τον χειριστή του γερανού. Έχει γίνει καλή δουλειά και έχουν πετύχει το κίτρινο χρώμα.
Κατασκευή
Η κατασκευή χωρίζεται σε τρία στάδια τα οποία είναι απλά και εύκολα. Ξεκινάει με το σασί και τους τέσσερις άξονες των τροχών. Στρίβουν και οι 8
τροχοί αλλά ο τρόπος είναι απλός από τους φανούς στο πάνω μέρος της καμπίνας και όχι από πίσω όπως στα προηγούμενα μοντέλα. Δεν έχει
κινητήρα και τα πόδια σταθεροποίησης κινούνται ανεξάρτητα με το χέρι το καθένα. Το πρώτο σκέλος τελειώνει εδώ.
Στο δεύτερο στάδιο κατασκευάζουμε την καμπίνα του οδηγού και τη βάση του μπράτσου του γερανού. Τίποτα το δύσκολο ούτε εδώ.
Στο τρίτο και τελευταίο στάδιο κατασκευάζουμε το μπράτσο του γερανού και τοποθετούμε τους τροχούς.
Το ολοκληρωμένο μοντέλο φαίνεται ωραίο με καλές αναλογίες. Το τιμόνι είναι από τη δεξιά μεριά εγώ το έβαλα από την ‘’σωστή’’ αριστερή. Τα
αυτοκόλλητα δίνουν ορισμένες λεπτομέρειες και τα πάνελ πίσω από την καμπίνα του οδηγού δημιουργούν έναν χώρο για τον κινητήρα. Δεν
είναι τελείως κλειστό όμως και από πίσω φαίνεται άσχημο το κενό όπως και το κενό ανάμεσα στα ζευγάρια των εμπρός και πίσω τροχών.
Το πίσω μέρος έχει τρία μαύρα round 2x2 bricks από όπου γίνονται όλες οι λειτουργίες. Aπό το εμπρός δεξί ανεβοκατεβαίνει το μπράτσο σχετικά
εύκολα χωρίς να φαίνεται ότι ζορίζεται η όλη κατασκευή. Σε αυτό βοηθάει και η κατασκευή του με τα Panel διότι είναι ελαφρύτερο. Τα πίσω έχουν
βοηθητικά αυτοκόλλητα και ασφάλειες για να αποτρέπεται η ανάποδη κίνηση.
Τα ποδαράκια τώρα είναι πολύ μικρά μη ρεαλιστικά και είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους. Δεν υπάρχει κάποια κατασκευή για να ανοίγουν ούτε ανά δύο,
πρέπει να τα ανοίγεις ένα ένα με το χέρι. Τα πίσω έχουν εύκολη πρόσβαση, τα μπροστά όμως δύσκολα γιατί ανοίγουν από το κόκκινο πιν δίπλα από
τον τροχό. Το άλλο πρόβλημα είναι ότι παρότι κλειδώνουν δεν στηρίζουν καλά το όχημα και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να ανατραπεί ακόμη
και χωρίς να σηκώνει κάτι, πράγμα που περιορίζει λίγο το playability.
Eδώ λεπτομέρεια από το αυτοκόλλητο της καμπίνας του χειριστή του γερανού.
Όταν σηκωθεί το μπράτσο είναι αρκετά ψηλό και εντυπωσιακό και φτάνει τα 78 εκατοστά σε ύψος.
Εδώ μια σύγκριση με το σετ 8053 του 2010 όπου φαίνεται η τεράστια διαφορά στο ύψος.
Ακόμη πιο ενδιαφέρουσα είναι μια σύγκριση με τον μεγαλύτερο 42009 του 2013 που έχει μπράτσο 3 τμημάτων. Βλέπουμε ότι είναι πιο ψηλό και
από αυτό παρόλη τη διαφορά κλίμακας μεταξύ τους. Διακρίνεται και η διαφορά των Linear Actuators.
Εντυπώσεις
Σε γενικές γραμμές είναι ένα ωραίο σετ, οι μικρότερες ηλικίες θα το εκτιμήσουν ιδιαίτερα λόγω του μεγάλου μεγέθους του γερανού. Η κατασκευή
εύκολη, κάνει ότι μπορεί να κάνει ένας γερανός αυτού του μεγέθους με εύκολες όλες τις λειτουργίες εκτός από τα μπροστά πόδια. Η σχεδίασή του
είναι καλή αν και δεν έχει κινητήρα ούτε καν ψεύτικο. Το στρίψιμο των τροχών γίνεται από τους διάφανους πορτοκαλί φανούς ασφαλείας στο πάνω
μέρος της καμπίνας και η κίνησή του είναι πολύ όμαλή. Το πλαίσιο που είναι κενό πίσω από την καμπίνα και ανάμεσα στους τροχούς φαίνεται άσχημο.
Με ένα πανελάκι θα είχε τελείως διαφορετική εικόνα. Η κακή σχεδίαση των ποδιών περιορίζει λίγο το playability αλλά δεν νομίζω να πτοήσει τις
μικρές ηλικίες που είναι και το target group που στοχεύει. Επίσης στοχεύει και σε αρχάριους το συνιστώ για πρώτο Technic σετάκι. Έχει καλό αριθμό
κομματιών και τυπική για Technic ποικιλία όπου δεν θα λείψει κάτι σε κανέναν αρχάριο. Μεγάλο μείον η μη ύπαρξη B-Model. Στην τιμή των 109,99€
το θεωρώ λίγο υπερτιμημένο στην αγορά όμως σε εκπτώσεις έχει πέσει και χαμηλότερα από τα 90€ όπου αξίζει.
Bαθμολογία
Σχεδίαση : 3/5
Kατασκευή/Τεχνικές : 2.5/5
Kομμάτια/Ποικιλία : 3/5
MInifigs : -/-
Playability : 4/5
Σχέση τιμής/αξίας : 3.5/5
Γενικά : 3.2/5
Και κάτι τελευταίο. LEGO σε παρακαλώ σταμάτα με αυτούς τους πλαστικούς γάντζους και ξαναβάλε τους υπέροχους παλιούς μεταλλικούς!
Σας ευχαριστώ που διαβάσατε και αυτό το rerview, σας αφήνω με μια οικογενειακή φωτογραφία!
Τίτλος : Mobile Crane
Kατηγορία : Technic
Κομμάτια : 1292
Διαστάσεις : M 48 x Π 12 x Y 14/78 (εκ)
Μίνι φιγούρες : --
Έτος κυκλοφορίας : 2020
Ώρα συναρμολόγησης : 2,5 ώρες
Τιμή Legoshop Ελλάδας: 109.99€ (0.085€/κομμάτι)
Εισαγωγή
Ένα από τα καινούρια Technic σετ του 2020 είναι και ο συγκεκριμένος 8τροχος γερανός που κυκλοφόρησε στο πρώτο εξάμηνο του
έτους. Έχουν κυκλοφορήσει πολλοί γερανοί σε τέτοιο μέγεθος και κατηγορία τιμής και είναι ένα πολύ δημοφιλές θέμα καθώς έχουν καλό
μέγεθος, και πολλές λειτουργίες με μέγιστο playability. Εκ πρώτης όψεως ξεχωρίζει το μεγάλο ύψος του βραχίονα και το νέο μεγαλύτερο
Linear Actuator με αριθμό Part No 61927C01 που πρωτοεμφανίστηκε στο Liebherr. Το προηγούμενο σετ τέτοιου τύπου, το 8053 που
θεωρητικά αντικαθιστά, είχε κυκλοφορήσει το 2010 με ίδιο αριθμό κομματιών (1300), μέγεθος και λειτουργίες έρχεται μοιραία σε σύγκριση
μαζί του. Για να δούμε τι βελτίωση υπάρχει σε αυτά τα 10 χρόνια…
Κουτί – Αποσυσκευασία - Κομμάτια
Το κουτί είναι αρκετά χοντρό και σχετικά μεγάλο. Στο εμπρός μέρος απεικονίζεται ο γερανός σε ωραία φωτογραφία να ανυψώνει μια
κολώνα με φόντο ένα εργοτάξιο και στο πίσω μέρος έχει εικόνες με όλες τις λειτουργίες, τα μεγέθη και τα χαρακτηριστικά του σετ.
Πάλι δεν υπάρχει B-Model το οποίο τείνει να γίνει κακιά συνήθεια πλέον και κανείς δεν καταλαβαίνει το λόγο.
Ανοίγοντάς το είναι σχεδόν γεμάτο και περιλαμβάνει το βιβλίο των οδηγιών σε ένα σακουλάκι μαζί με τα αυτοκόλλητα, ένα μη αριθμημένο
σακουλάκι με τα 8 λάστιχα των τροχών και 10 αριθμημένα σακουλάκια χωρισμένα σε τρία σετ, τρία με τον αριθμό 1, τρία με τον αριθμό 2
και τέσσερα με τον αριθμό 3. Παρακάτω μπορείτε να τα δείτε.
Τα κομμάτια είναι αρκετά σε αριθμό 1292, με καλή ποικιλία. Ίσως να ξεχωρίζουν οι 8 ρόδες που είναι κανονικές και όχι ‘’φουσκωτές’’ και
τα 11 κίτρινα Panel Curved 11x3x2. Η μεγάλη διαφορά σε σχέση με τους άλλους γερανούς όμως είναι ότι έχει το νέο μακρύτερο (15studs)
XL Linear Actuator που επιτρέπει στο μπράτσο του γερανού να ανυψώνεται σε μεγαλύτερη γωνία, δίνοντας μεγαλύτερο ύψος και περισσότερη
αληθοφάνεια.
Εδώ μια σύγκριση με το μεσαίο LA και το νέο μεγάλο pneumatic. Βλέπουμε ότι κλειστά το pneumatic και το μεσαίο LA έχουν μήκος 11studs ενώ
το νέο XL είναι στα 15studs. Πλήρως εκτεταμένα το pneumatic φτάνει στα 17studs, το μεσαίο LA στα 16 και το XL στα 23. Η διαφορά είναι
μεγάλη και θα βοηθήσει και στα επερχόμενα σετ αλλά και σε moc.
Οδηγίες - Αυτοκόλλητα
To βιβλίο των οδηγιών είναι ένα, 272 σελίδων και 436 βημάτων και όχι πολλά όπως παλαιότερα. Οι οδηγίες είναι απλές με αρκετή βοήθεια,
κατανοητές και δεν υπάρχει δυσκολία. Το σύνολο των κομματιών, αναλυτικές επεξηγήσεις με εικόνες όλων των λειτουργιών με εικόνες και
οι συνηθισμένες διαφημίσεις είναι όλα παρόντα.
Η καρτέλα με τα αυτοκόλλητα έχει 42, περιλαμβάνοντας όλες τις προειδοποιήσεις ασφαλείας, πινακίδες , καθώς και δύο πίνακες οργάνων που
δίνουν περισσότερη λεπτομέρεια, έναν για τον οδηγό και έναν για τον χειριστή του γερανού. Έχει γίνει καλή δουλειά και έχουν πετύχει το κίτρινο χρώμα.
Κατασκευή
Η κατασκευή χωρίζεται σε τρία στάδια τα οποία είναι απλά και εύκολα. Ξεκινάει με το σασί και τους τέσσερις άξονες των τροχών. Στρίβουν και οι 8
τροχοί αλλά ο τρόπος είναι απλός από τους φανούς στο πάνω μέρος της καμπίνας και όχι από πίσω όπως στα προηγούμενα μοντέλα. Δεν έχει
κινητήρα και τα πόδια σταθεροποίησης κινούνται ανεξάρτητα με το χέρι το καθένα. Το πρώτο σκέλος τελειώνει εδώ.
Στο δεύτερο στάδιο κατασκευάζουμε την καμπίνα του οδηγού και τη βάση του μπράτσου του γερανού. Τίποτα το δύσκολο ούτε εδώ.
Στο τρίτο και τελευταίο στάδιο κατασκευάζουμε το μπράτσο του γερανού και τοποθετούμε τους τροχούς.
Το ολοκληρωμένο μοντέλο φαίνεται ωραίο με καλές αναλογίες. Το τιμόνι είναι από τη δεξιά μεριά εγώ το έβαλα από την ‘’σωστή’’ αριστερή. Τα
αυτοκόλλητα δίνουν ορισμένες λεπτομέρειες και τα πάνελ πίσω από την καμπίνα του οδηγού δημιουργούν έναν χώρο για τον κινητήρα. Δεν
είναι τελείως κλειστό όμως και από πίσω φαίνεται άσχημο το κενό όπως και το κενό ανάμεσα στα ζευγάρια των εμπρός και πίσω τροχών.
Το πίσω μέρος έχει τρία μαύρα round 2x2 bricks από όπου γίνονται όλες οι λειτουργίες. Aπό το εμπρός δεξί ανεβοκατεβαίνει το μπράτσο σχετικά
εύκολα χωρίς να φαίνεται ότι ζορίζεται η όλη κατασκευή. Σε αυτό βοηθάει και η κατασκευή του με τα Panel διότι είναι ελαφρύτερο. Τα πίσω έχουν
βοηθητικά αυτοκόλλητα και ασφάλειες για να αποτρέπεται η ανάποδη κίνηση.
Τα ποδαράκια τώρα είναι πολύ μικρά μη ρεαλιστικά και είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους. Δεν υπάρχει κάποια κατασκευή για να ανοίγουν ούτε ανά δύο,
πρέπει να τα ανοίγεις ένα ένα με το χέρι. Τα πίσω έχουν εύκολη πρόσβαση, τα μπροστά όμως δύσκολα γιατί ανοίγουν από το κόκκινο πιν δίπλα από
τον τροχό. Το άλλο πρόβλημα είναι ότι παρότι κλειδώνουν δεν στηρίζουν καλά το όχημα και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να ανατραπεί ακόμη
και χωρίς να σηκώνει κάτι, πράγμα που περιορίζει λίγο το playability.
Eδώ λεπτομέρεια από το αυτοκόλλητο της καμπίνας του χειριστή του γερανού.
Όταν σηκωθεί το μπράτσο είναι αρκετά ψηλό και εντυπωσιακό και φτάνει τα 78 εκατοστά σε ύψος.
Εδώ μια σύγκριση με το σετ 8053 του 2010 όπου φαίνεται η τεράστια διαφορά στο ύψος.
Ακόμη πιο ενδιαφέρουσα είναι μια σύγκριση με τον μεγαλύτερο 42009 του 2013 που έχει μπράτσο 3 τμημάτων. Βλέπουμε ότι είναι πιο ψηλό και
από αυτό παρόλη τη διαφορά κλίμακας μεταξύ τους. Διακρίνεται και η διαφορά των Linear Actuators.
Εντυπώσεις
Σε γενικές γραμμές είναι ένα ωραίο σετ, οι μικρότερες ηλικίες θα το εκτιμήσουν ιδιαίτερα λόγω του μεγάλου μεγέθους του γερανού. Η κατασκευή
εύκολη, κάνει ότι μπορεί να κάνει ένας γερανός αυτού του μεγέθους με εύκολες όλες τις λειτουργίες εκτός από τα μπροστά πόδια. Η σχεδίασή του
είναι καλή αν και δεν έχει κινητήρα ούτε καν ψεύτικο. Το στρίψιμο των τροχών γίνεται από τους διάφανους πορτοκαλί φανούς ασφαλείας στο πάνω
μέρος της καμπίνας και η κίνησή του είναι πολύ όμαλή. Το πλαίσιο που είναι κενό πίσω από την καμπίνα και ανάμεσα στους τροχούς φαίνεται άσχημο.
Με ένα πανελάκι θα είχε τελείως διαφορετική εικόνα. Η κακή σχεδίαση των ποδιών περιορίζει λίγο το playability αλλά δεν νομίζω να πτοήσει τις
μικρές ηλικίες που είναι και το target group που στοχεύει. Επίσης στοχεύει και σε αρχάριους το συνιστώ για πρώτο Technic σετάκι. Έχει καλό αριθμό
κομματιών και τυπική για Technic ποικιλία όπου δεν θα λείψει κάτι σε κανέναν αρχάριο. Μεγάλο μείον η μη ύπαρξη B-Model. Στην τιμή των 109,99€
το θεωρώ λίγο υπερτιμημένο στην αγορά όμως σε εκπτώσεις έχει πέσει και χαμηλότερα από τα 90€ όπου αξίζει.
Bαθμολογία
Σχεδίαση : 3/5
Kατασκευή/Τεχνικές : 2.5/5
Kομμάτια/Ποικιλία : 3/5
MInifigs : -/-
Playability : 4/5
Σχέση τιμής/αξίας : 3.5/5
Γενικά : 3.2/5
Και κάτι τελευταίο. LEGO σε παρακαλώ σταμάτα με αυτούς τους πλαστικούς γάντζους και ξαναβάλε τους υπέροχους παλιούς μεταλλικούς!
Σας ευχαριστώ που διαβάσατε και αυτό το rerview, σας αφήνω με μια οικογενειακή φωτογραφία!
DRAKE- Μεγάλος εξορκιστής
Τουβλάκια : 32
Απ: ThebrickReview: LEGO Technic 42108 Mobile Crane
Για άλλη μια φορά πολύ κάλο και αντικειμενικο review!
Ωραία τα καινούρια Pneumatic.
Δεν θα το πάρω...
Οι γερανοί δικοί σου? Αχ ΜΚΙΙ πόσο σε θελωωωω
Δεν θα το πάρω...
Mind the Βrick- Σιωπηλός ninja
Τουβλάκια : 15
Μπράβο φίλε πολύ ωραίο & χορταστικό review με πολλές λεπτομέρειες και κατατοπιστικό φωτογραφικό υλικό. Τα Lego Technic έχουν αναβαθμιστεί πολύ τελευταία και αυτό είναι εμφανές νομίζω. Από τα πιο ωραία μοντέλα γερανών που έχουν κυκλοφορήσει τελευταία! Και η τελευταία οικογενειακή φωτογραφία όλα τα λεφτά! Εύχομαι ολόψυχα να πληθύνουν κι άλλο τα ''μέλη'' και μάλιστα με γοργούς ρυθμούς. Και πάλι συγχαρητήρια και ευχαριστούμε για το απολαυστικό review!
Manos_R- Administrator
Τουβλάκια : 456
Κυριάκο στο είπα στο προηγούμενο review, θα στο πω και σε αυτό.
Σεμιναριακό για άλλη μια φορά το review σου και σε ευχαριστούμε γι αυτό.
Η φώτο στο τέλος όλα τα λεφτά!!!
Σεμιναριακό για άλλη μια φορά το review σου και σε ευχαριστούμε γι αυτό.
Η φώτο στο τέλος όλα τα λεφτά!!!
Kurtz- Μαχητής των Δασών
Τουβλάκια : 22
Μπράβο Κυριάκο! Πολύ ωραίο το review, λεπτομερέστατο και πιστεύω αντικειμενικό! Έτσι και αλλιώς σαν κάτοχος τόσο πολλών παραπλήσιων σετ, έχεις την δυνατότητα να κάνεις μια πολύ καλή σύγκριση!
Σχετικά με τα καινούρια κομμάτια, το νέο linear είναι όντως τεράστιο! Όσον αφορά τους φάρους/φανούς απ'όπου στρίβουν οι ρόδες, ο ένας στρίβει τις μπροστά και ο άλλος τις πίσω?
Τέλος, σχετικά με την οικογενειακή φωτογραφία, νομίζω πως έχω 2 από αυτούς που σου λείπουν για να ολοκληρώσεις την συλλογή σου ( ), αν και νομίζω ότι έχουν κυκλοφορήσει και κάποιοι ακόμα. Οι δικοί μου είναι ο 6352 και ο 8421!
Σχετικά με τα καινούρια κομμάτια, το νέο linear είναι όντως τεράστιο! Όσον αφορά τους φάρους/φανούς απ'όπου στρίβουν οι ρόδες, ο ένας στρίβει τις μπροστά και ο άλλος τις πίσω?
Τέλος, σχετικά με την οικογενειακή φωτογραφία, νομίζω πως έχω 2 από αυτούς που σου λείπουν για να ολοκληρώσεις την συλλογή σου ( ), αν και νομίζω ότι έχουν κυκλοφορήσει και κάποιοι ακόμα. Οι δικοί μου είναι ο 6352 και ο 8421!
Patgeo- Administrator
Τουβλάκια : 785
Ωραια riview με λεπτομερεια και πολυ καθαρες φωτογραφιες. Η συλλογη καταπληκτική. Και κατι για την lego , τα εμετικα στικερ παντως δεν σταματανε.
ironman- Ο Άρχων
Τουβλάκια : 150
Η τελευταία φωτογραφία είναι φοβερή, μου φαίνεται είναι το αγαπημένο σου όχημα οι γερανοί
Μου άρεσε πολύ το συγκριτικό με τις μπούμες από τα άλλα σετ και που έβαλες δίπλα δίπλα τα actuators.
Κερασάκι στην τούρτα που έβαλες από τα αριστερά το τιμόνι...
Μπράβο σου ρε συ Κυριάκο τα reviews σου είναι πολύ ''διαβασμένα''... φοβερός
Μου άρεσε πολύ το συγκριτικό με τις μπούμες από τα άλλα σετ και που έβαλες δίπλα δίπλα τα actuators.
Ναι Μαρία, όλοιmariakala έγραψε:Για άλλη μια φορά πολύ κάλο και αντικειμενικο review!
Δεν θα το πάρω...
Ευχαριστώ πολύ!Manos_R έγραψε:Μπράβο φίλε πολύ ωραίο & χορταστικό review με πολλές λεπτομέρειες και κατατοπιστικό φωτογραφικό υλικό. Τα Lego Technic έχουν αναβαθμιστεί πολύ τελευταία και αυτό είναι εμφανές νομίζω. Από τα πιο ωραία μοντέλα γερανών που έχουν κυκλοφορήσει τελευταία! Και η τελευταία οικογενειακή φωτογραφία όλα τα λεφτά! Εύχομαι ολόψυχα να πληθύνουν κι άλλο τα ''μέλη'' και μάλιστα με γοργούς ρυθμούς. Και πάλι συγχαρητήρια και ευχαριστούμε για το απολαυστικό review!
Τον 8421 τον έχω σταμπάρει στο ebay, κάποια στιγμή.....Patgeo έγραψε:Μπράβο Κυριάκο! Πολύ ωραίο το review, λεπτομερέστατο και πιστεύω αντικειμενικό! Έτσι και αλλιώς σαν κάτοχος τόσο πολλών παραπλήσιων σετ, έχεις την δυνατότητα να κάνεις μια πολύ καλή σύγκριση!
Όσο για το 6352 τι μου θύμισες.... το ήθελα για Χριστούγεννα το '92 αλλά επειδή μου είχαν πάρει ήδη το 6361 (μικρούλης ήμουν ακόμη ) δεν μου παίρνανε και άλλο γερανό και μου πήραν τα 6662 και 6668!
Με τον κατάλογο μαζί πήγαμε στο κατάστημα και τα πήραμε νομίζω στο Aronis Toys!
Και δυστυχώς δεν φαίνεται να τα σταματάν αλλά ούτε να τα περιορίζουν.ironman έγραψε:Ωραια riview με λεπτομερεια και πολυ καθαρες φωτογραφιες. Η συλλογη καταπληκτική. Και κατι για την lego , τα εμετικα στικερ παντως δεν σταματανε.
Φάνηκε ότι μαρέσουν οι γερανοί ε; Ευχαριστώ!Gunman έγραψε:Η τελευταία φωτογραφία είναι φοβερή, μου φαίνεται είναι το αγαπημένο σου όχημα οι γερανοί
DRAKE- Μεγάλος εξορκιστής
Τουβλάκια : 32
πω... Aronis Toys... τί μου θύμησες... από εκεί είχα πάρει το ps1... μαζί με το crash bandicoot και το tekken 2
Σαν τα 90ies δεν έχει. Ρε σεις τι μου θυμίσατε τώρα με Aronis Toys και Phantom στην Αριστοτέλους.
Επανέρχομαι και εγώ με δώρα από Χριστούγεννα 92!
Επανέρχομαι και εγώ με δώρα από Χριστούγεννα 92!
Kurtz- Μαχητής των Δασών
Kurtz- Μαχητής των Δασών
Wow!!!!!!!!!!!!! Τι να πρωτοσχολιάσω; Για τα vintage σετάκια, για τον κατάλογο του 90 ή για το Assembly Square? By the way το 6376 που φαίνεται και στον κατάλογο το χω, να ξεκινήσω να ανεβάζω φωτογραφίες ή ξεφύγαμε αρκετά;
Manos_R- Administrator
Δεν ανοίγετε ενα θέμα νοσταλγίας να μάθουμε και οι νεότεροι... εγώ δεν είχα δικά μου έπαιζα με άλλων...
Υπέροχες αναμνήσεις Κυριάκο!
Και εμένα τον γερανό για Πρωτοχρονιά μου τον είχαν πάρει, κάπου εκεί. Την φαγάνα, που αναφέρεις, την είχαν πάρει στον αδερφό μου.
Όντως, ένα καινούργιο θέμα με ότι vintage έχουμε, πιστεύω είναι ότι πρέπει!
Και εμένα τον γερανό για Πρωτοχρονιά μου τον είχαν πάρει, κάπου εκεί. Την φαγάνα, που αναφέρεις, την είχαν πάρει στον αδερφό μου.
Όντως, ένα καινούργιο θέμα με ότι vintage έχουμε, πιστεύω είναι ότι πρέπει!
Patgeo- Administrator
Τουβλάκια : 785
Manos_R- Administrator
Να ανοίξουμε ένα nostalgia thread και να γράφει ο καθένας ενδιαφέρουσες ιστορίες από τα 90ties? Η από τις παιδικές του LEGO αναμνήσεις!!!!!
Kurtz- Μαχητής των Δασών
Ωπ sorry @mariakala τώρα είδα το post σου, μην σου κλέψω και την ιδέα!!!
Kurtz- Μαχητής των Δασών
Kurtz έγραψε:Ωπ sorry @mariakala τώρα είδα το post σου, μην σου κλέψω και την ιδέα!!!
Σιγά την ιδέα μωρέ, ανοιχτέ το εσείς να χαζεύουμε εμείς
Παρόμοια θέματα
» ThebrickReview: LEGO Technic 42125 Ferrari 488 GTE ''AF Corse #51''
» ThebrickReview: LEGO Technic 42098 Car Transporter
» ThebrickReview: LEGO Technic 42114 Volvo 6x6 Articulated Hauler
» ThebrickReview: LEGO Technic 42115 Lamborghini Sian FKP 37
» ThebrickReview: LEGO Technic 42098 Car Transporter
» ThebrickReview: LEGO Technic 42114 Volvo 6x6 Articulated Hauler