Εκτελωνίσμος lego
thebrick.gr :: ΚΑΦΕΝΕΙΟ :: Cafe Corner
Σελίδα 1 από 1 • Μοιραστείτε
Εκτελωνίσμος lego
Καλησπέρα φίλοι, θα ήθελα να ρωτήσω εάν έχει κανείς σας εμπειρία με εκτελωνίσμο lego set. Τι γίνεται όταν αγοράζεις μεγάλα η και μικρά πακέτα από Εξωτερικό. Περνάνε όλα από τελωνείο η μόνο αυτά που προέρχονται από εκτός ΕΕ. Ακόμη, γνωρίζετε τι δασμούς πληρώνεις?
Βαγγέλης- Legoμάστορας
Τουβλάκια : 5
Απ: Εκτελωνίσμος lego
Γεια χαρά Βαγγέλη... Όταν ξεκίνησα το hobby τα περισσότερα set τα έπερνα από έξω, και τα περισσότερα αν θυμάμαι καλά ήταν από Αμερική.
Το βασικό είναι να δεις αυτός που σου πουλάει τα set αν μπορεί να σου τα στείλει με απλό ταχυδρομείο USPS (προσοχή όχι UPS) και αν κρίνω από εμένα το πιθανότερο είναι να μην περάσει τελωνείο.. Προτιμότερο είναι να τους λες να στα δηλώνουν καμία 100-150$ παρά ως gift για εμένα.
Το βασικό είναι να δεις αυτός που σου πουλάει τα set αν μπορεί να σου τα στείλει με απλό ταχυδρομείο USPS (προσοχή όχι UPS) και αν κρίνω από εμένα το πιθανότερο είναι να μην περάσει τελωνείο.. Προτιμότερο είναι να τους λες να στα δηλώνουν καμία 100-150$ παρά ως gift για εμένα.
Εάν είναι σε κουτί και φαίνονται μεγάλα? Καλύτερα να τους λέω να μην βάζουν το κουτί? Εάν τα βρουν στο τελωνείο τι δασμούς πληρώνεις?
Βαγγέλης- Legoμάστορας
Τουβλάκια : 5
Είναι θέμα τύχης και σε ποιον υπάλληλο θα πέσεις πιστεύω... σε LEGO δεν μου έχει τύχει αν θυμάμαι καλά ποτέ τελωνείο(ούτε το falcon που είχε πολύ μεγάλο κουτί), μου έχει τύχει μόνο σε μία φωτογραφική μηχανή και σε ένα τηλεκατευθυνόμενο που είχε και μεγάλο και βαρύ κουτί. (και αρκετά μεγάλη δηλωμένη αξία)
Να υπολογίζεις χοντρικά 25% του συνόλου "δηλωμένη αξία+μεταφορικά"
Να υπολογίζεις χοντρικά 25% του συνόλου "δηλωμένη αξία+μεταφορικά"
Βαγγέλη να μη σου τύχει τελωνείο. Αν περάσει τελωνείο τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα δώσεις πολλά παραπάνω χρήματα από ότι θα έδινες αν τα αγόραζες από ΕΕ.
Έχω φέρει πάρα πολλές φορές πράγματα από Κίνα μέσω EMS χωρίς κανένα πρόβλημα. Μη φέρεις ΠΟΤΕ μέσω UPS (όπως είπε και ο Gunman) ή DHL και γενικά ότι εμπλέκει ιδιωτική εταιρεία και μη ζητάς πλέον να σου δηλώνουν gift γιατί είναι ένα έργο που το ξέρουν καλά στα τελωνεία.
Όταν στέλνω πακέτο εκτός ΕΕ δηλώνω "toy" και αν μου το ζητήσει ο αγοραστής δηλωνω και μια τιμή $40. Με τον τρόπο αυτό ποτέ δε μου παραπονέθηκε αγοραστής για θέματα τελωνείου.
Έχω φέρει πάρα πολλές φορές πράγματα από Κίνα μέσω EMS χωρίς κανένα πρόβλημα. Μη φέρεις ΠΟΤΕ μέσω UPS (όπως είπε και ο Gunman) ή DHL και γενικά ότι εμπλέκει ιδιωτική εταιρεία και μη ζητάς πλέον να σου δηλώνουν gift γιατί είναι ένα έργο που το ξέρουν καλά στα τελωνεία.
Όταν στέλνω πακέτο εκτός ΕΕ δηλώνω "toy" και αν μου το ζητήσει ο αγοραστής δηλωνω και μια τιμή $40. Με τον τρόπο αυτό ποτέ δε μου παραπονέθηκε αγοραστής για θέματα τελωνείου.
collector- Μαχητής των Δασών
Τουβλάκια : 77
Αν και πολύ παλιό το συγκεκριμένο θέμα, είναι το μόνο σχετικό που βρήκα σχετικά με την νέα τιμολογιακή πολιτική των ΕΛΤΑ για την χρέωση επιπλέον τέλους €15 στα τελωνειακώς ελεύθερα δέματα (δέματα τα οποία έχουν αξία μέχρι €22 και δεν επιβαρύνονται με δασμούς και ΦΠΑ).
Μετά από πολύ ντόρο που προέκυψε, βγήκαν τα ΕΛΤΑ και με επιστολή τους ενημέρωσαν ότι το συγκεκριμένο τέλος θα επιβαρύνει τα τελωνειακώς ελεύθερα πακέτα/δέματα, για τα οποία το τελωνείο έχει εκδώσει το έντυπο "διασάφησης" στο οποίο αναφέρονται λεπτομερώς τα στοιχεία που εμπεριέχει το κάθε πακέτο, κάτι που θεωρητικά το καθιστά τελωνειακώς ενδιαφέρον.
Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή, μέχρι να βγεί η διευκρινιστική επιστολή, θορυβήθηκα και εγώ και απελπίστηκα, αλλά πλέον, πιστεύω ότι δεν θα προκύψει κάποιο επιπλέον κόστος για μικρές συνήθεις αγορές.
Μετά από πολύ ντόρο που προέκυψε, βγήκαν τα ΕΛΤΑ και με επιστολή τους ενημέρωσαν ότι το συγκεκριμένο τέλος θα επιβαρύνει τα τελωνειακώς ελεύθερα πακέτα/δέματα, για τα οποία το τελωνείο έχει εκδώσει το έντυπο "διασάφησης" στο οποίο αναφέρονται λεπτομερώς τα στοιχεία που εμπεριέχει το κάθε πακέτο, κάτι που θεωρητικά το καθιστά τελωνειακώς ενδιαφέρον.
Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή, μέχρι να βγεί η διευκρινιστική επιστολή, θορυβήθηκα και εγώ και απελπίστηκα, αλλά πλέον, πιστεύω ότι δεν θα προκύψει κάποιο επιπλέον κόστος για μικρές συνήθεις αγορές.
Patgeo- Administrator
Τουβλάκια : 785
Πάλι καλά! Κάναν και κάτι σωστό στο υπουργείο!
Patgeo- Administrator
Τουβλάκια : 785
Παρόμοια θέματα
» Κυκλοφορεί στις 27/11 το μεγαλύτερο official Lego set! 10276 Lego Colosseum με 9.036 κομμάτια!
» Ψάχνοντας ταλαντούχους κατασκευαστές LEGO! (Master of the Brick & LEGO Masters)
» Διαθέσιμος ο κωδικός 40450 LEGO® Amelia Earhart Tribute από 06/03 έως 14/03 στο διαδικτυακό κατάστημα της Lego!
» H Lego ακυρώνει την κυκλοφορία του κωδικού 60278 LEGO City Crooks Hideout Raid!
» Οι αποκλειστικοί κωδικοί του Lego House διαθέσιμοι στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Lego αρχές Μαΐου!
» Ψάχνοντας ταλαντούχους κατασκευαστές LEGO! (Master of the Brick & LEGO Masters)
» Διαθέσιμος ο κωδικός 40450 LEGO® Amelia Earhart Tribute από 06/03 έως 14/03 στο διαδικτυακό κατάστημα της Lego!
» H Lego ακυρώνει την κυκλοφορία του κωδικού 60278 LEGO City Crooks Hideout Raid!
» Οι αποκλειστικοί κωδικοί του Lego House διαθέσιμοι στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Lego αρχές Μαΐου!
thebrick.gr :: ΚΑΦΕΝΕΙΟ :: Cafe Corner
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης