LEGO + Διάστημα!
Σελίδα 1 από 3 • Μοιραστείτε
Σελίδα 1 από 3 • 1, 2, 3
LEGO + Διάστημα!
Κατά καιρούς, η LEGO, έχει βγάλει στην παραγωγή πολύ ωραία σετάκια τα οποία σχετίζονται με το διάστημα:
Ίσως, τα έχει στην παραγωγή της, σε τακτά χρονικά διαστήματα, περισσότερο για τους ονειροπόλους φαν της εταιρείας (όπως είμαι ένας και εγώ), πολλές φορές λόγω επικαιρότητας:
ή απλά επειδή το διάστημα και το τί υπάρχει εκεί έξω, και αν έχουμε μέλλον εκεί έξω, είναι ένα ερώτημα που πάντα θα μας εμπνέει και θα μας κάνει να φανταζόμαστε και να αναρωτιόμαστε:
Όποιος και να είναι ο πραγματικός λόγος, η εταιρεία ασχολείται με το συγκεκριμένο θέμα από το 1964, που ήταν και επίκαιρο, βγάζοντας το σετ 801 Space Rocket:
Όσο περνούσαν τα χρόνια, άρχισε να βγάζει πολύ ωραία σετάκια, που τραβούσαν την προσοχή του κόσμου, ο οποίος τελικά τα αγάπησε, και τα παιδιά τα χιλιοέπαιξαν:
Τα αρχικά σετάκια, και γενικά το όλο concept, έχουν εξάψει πολλές φορές και την φαντασία των απλών φαν, οι οποίοι σε συνδυασμό με τα ερεθίσματα που έχουν από τις αγαπημένες τους ταινίες/σειρές/παιχνίδια σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα, ή ακόμα αφήνοντας την φαντασία τους να οργιάσει, κάνουν πραγματικά εντυπωσιακές κατασκευές, όπως το Colony Spaceship:
H συγκεκριμένη κατασκευή, είναι του Thomas Grassmann και του γιου του, Sebastian.
Βέβαια, όταν πιάσουν στα χέρια τους τα LEGO, οι επαγγελματίες του είδους όπως ο Satoshi Furukawa, που το 2012 σαν ένοικος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, έχτισε ένα ομοίωμά του από LEGO, τα πράγματα είναι εξίσου εντυπωσιακά:
Πλέον, μιας και έγινε η αρχή, μπορούμε να έχουμε εδώ συγκεντρωμένα όλα όσα αφορούν τα LEGO και το Διάστημα, για να τα βλέπουμε και να τα απολαμβάνουμε όλα μαζί!
Ίσως, τα έχει στην παραγωγή της, σε τακτά χρονικά διαστήματα, περισσότερο για τους ονειροπόλους φαν της εταιρείας (όπως είμαι ένας και εγώ), πολλές φορές λόγω επικαιρότητας:
ή απλά επειδή το διάστημα και το τί υπάρχει εκεί έξω, και αν έχουμε μέλλον εκεί έξω, είναι ένα ερώτημα που πάντα θα μας εμπνέει και θα μας κάνει να φανταζόμαστε και να αναρωτιόμαστε:
Όποιος και να είναι ο πραγματικός λόγος, η εταιρεία ασχολείται με το συγκεκριμένο θέμα από το 1964, που ήταν και επίκαιρο, βγάζοντας το σετ 801 Space Rocket:
Όσο περνούσαν τα χρόνια, άρχισε να βγάζει πολύ ωραία σετάκια, που τραβούσαν την προσοχή του κόσμου, ο οποίος τελικά τα αγάπησε, και τα παιδιά τα χιλιοέπαιξαν:
Τα αρχικά σετάκια, και γενικά το όλο concept, έχουν εξάψει πολλές φορές και την φαντασία των απλών φαν, οι οποίοι σε συνδυασμό με τα ερεθίσματα που έχουν από τις αγαπημένες τους ταινίες/σειρές/παιχνίδια σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα, ή ακόμα αφήνοντας την φαντασία τους να οργιάσει, κάνουν πραγματικά εντυπωσιακές κατασκευές, όπως το Colony Spaceship:
H συγκεκριμένη κατασκευή, είναι του Thomas Grassmann και του γιου του, Sebastian.
Βέβαια, όταν πιάσουν στα χέρια τους τα LEGO, οι επαγγελματίες του είδους όπως ο Satoshi Furukawa, που το 2012 σαν ένοικος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, έχτισε ένα ομοίωμά του από LEGO, τα πράγματα είναι εξίσου εντυπωσιακά:
Πλέον, μιας και έγινε η αρχή, μπορούμε να έχουμε εδώ συγκεντρωμένα όλα όσα αφορούν τα LEGO και το Διάστημα, για να τα βλέπουμε και να τα απολαμβάνουμε όλα μαζί!
Patgeo- Administrator
Τουβλάκια : 785
Απ: LEGO + Διάστημα!
Βλέπεις όλα αυτά τα παλιά σετάκια και γεμίζει το μάτι σου ρε παιδί μου!!! Αν η Lego ξεκινήσει και βάζει βάσεις σε τέτοια σετς (διαστημα, αεροδρομιο κτλ), όπως έκανε παλαιότερα, νομίζω θα κερδίσει πολύ!
Manos_R- Administrator
Τουβλάκια : 456
Manos_R έγραψε:Βλέπεις όλα αυτά τα παλιά σετάκια και γεμίζει το μάτι σου ρε παιδί μου!!! Αν η Lego ξεκινήσει και βάζει βάσεις σε τέτοια σετς (διαστημα, αεροδρομιο κτλ), όπως έκανε παλαιότερα, νομίζω θα κερδίσει πολύ!
Έχεις δίκιο Μάνο, αλλά κακά τα ψέματα, τα ενδιαφέροντα πολλών παιδιών με την πάροδο των ετών, αλλά και οι τάσεις που διαμορφώνονται, έχουν αλλάξει. Η εταιρεία, το βλέπει αυτό, και προσπαθεί να προσαρμοστεί (π.χ. ninjago, mixels και άλλα), που εμάς που μεγαλώσαμε με τα κλασσικά σετ, μας φαίνονται ξένα. Ευτυχώς, διατηρεί και ανανεώνει αρκετά συχνά και τα κλασσικά της σετ (κυρίως ότι έχει σχέση με city), οπότε μένουμε και εμείς στο παιχνίδι!
Patgeo- Administrator
Σωστά τα λες δε διαφωνώ, αλλά βλέπουμε πχ το σετ 60080!Θεωρώ ότι είναι ένα καλοσχεδιασμένο σετ θα 'θελα να το χω στην πόλη μου...αλλά μου φαίνεται κάπως ημιτελές.. Χωρίς μια βάση με μία κατασκευή στήριξης του διαστημόπλοιου/πυραύλου...σα να είναι στον αέρα μου φαίνεται...Το όχημα που κουβαλάει όλο το σύστημα μου φαίνεται εκνευριστικά λίγο...
Manos_R- Administrator
Ναι, σε αντίθεση με το 6339, είναι λίγο...
Ναι μεν έχει τον τελευταίο σχεδιασμό (είναι του 2014 το σετ) και ωραίες καμπύλες, αλλά θα ήθελε και λίγο ακόμα περιβάλλοντα χώρο!
Ναι μεν έχει τον τελευταίο σχεδιασμό (είναι του 2014 το σετ) και ωραίες καμπύλες, αλλά θα ήθελε και λίγο ακόμα περιβάλλοντα χώρο!
Patgeo- Administrator
Ε ναι ρε συ Γιώργο μου έβαλε τώρα το δορυφόρο και την αντίστροφη μέτρηση πάνω σε κάτι γρασιδάκια βάσεις 6x4... έλεος δηλαδή...
Manos_R- Administrator
Patgeo- Administrator
Η πλατφόρμα εκτόξευσης και το Διαστημικό Κέντρο στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ των ΗΠΑ, στην LEGOLAND της Florida:
Patgeo- Administrator
Μια φανταστική δημιουργία, είναι και το Apollo 11, από τον Ryan McNaught:
H συγκεκριμένη κατασκευή, έχει ύψος 5,7 μέτρα, και χρειάστηκαν 250 ώρες για να ολοκληρωθεί, και 20 ώρες για τον σχεδιασμό της! Τέλος, αποτελείται από 120.000 LEGO!!!
Top Down View by Ryan, on Flickr
Dont Panic! by Ryan, on Flickr
The Launchpad by Ryan, on Flickr
Steaming up. by Ryan, on Flickr
Its a long way to the top.... by Ryan, on Flickr
Houston, We have a problem..... by Ryan, on Flickr
Περισσότερα, εδώ, και εδώ.
H συγκεκριμένη κατασκευή, έχει ύψος 5,7 μέτρα, και χρειάστηκαν 250 ώρες για να ολοκληρωθεί, και 20 ώρες για τον σχεδιασμό της! Τέλος, αποτελείται από 120.000 LEGO!!!
Top Down View by Ryan, on Flickr
Dont Panic! by Ryan, on Flickr
The Launchpad by Ryan, on Flickr
Steaming up. by Ryan, on Flickr
Its a long way to the top.... by Ryan, on Flickr
Houston, We have a problem..... by Ryan, on Flickr
Patgeo- Administrator
Χαχαχα! Roger, roger! Wait for more...!
Patgeo- Administrator
Patgeo έγραψε:
H συγκεκριμένη κατασκευή, έχει ύψος 5,7 μέτρα, και χρειάστηκαν 250 ώρες για να ολοκληρωθεί, και 20 ώρες για τον σχεδιασμό της!
...και μια 3μετρη σκάλα! Χαχα..
Πολύ εντυπωσιακό και τεράστιο!
Εδώ να δεις δυσκολία στη μεταφορά!! Λες να το έφτιαχνε στο hobby room του,ο κύριος?
maria- Επίλεκτος τοξότης
Τουβλάκια : 65
Manos_R- Administrator
maria έγραψε:Patgeo έγραψε:
H συγκεκριμένη κατασκευή, έχει ύψος 5,7 μέτρα, και χρειάστηκαν 250 ώρες για να ολοκληρωθεί, και 20 ώρες για τον σχεδιασμό της!
...και μια 3μετρη σκάλα! Χαχα..
Πολύ εντυπωσιακό και τεράστιο!
Εδώ να δεις δυσκολία στη μεταφορά!! Λες να το έφτιαχνε στο hobby room του,ο κύριος?
Αναρωτιέμαι πόσο θα ήταν οι υπόλοιπες διαστάσεις του hobby room, αν είχε ύψος 6 μέτρα...
Patgeo- Administrator
Πολύ από εσάς, ίσως γνωρίζουν το HALO, κάποιοι ίσως και όχι. Όπως και να έχει όμως, ο Mark Kelso, πέρασε 4 χρόνια, κατασκευάζοντας το διαστημόπλοιο UNSC Spirit of Fire της σειράς:
To συγκεκριμένο διαστημόπλοιο, έχει ύψος 85 studs, φάρδος 70 studs, και μήκος 297 studs (περίπου 7 πόδια / 2,13 μέτρα).
To συγκεκριμένο διαστημόπλοιο, έχει ύψος 85 studs, φάρδος 70 studs, και μήκος 297 studs (περίπου 7 πόδια / 2,13 μέτρα).
Patgeo- Administrator
τι εφτιαξε το κομματι ρε φιλε,οχι πειτε μου και να σας τα εδιναν ολα αυτα τα τουβλακια θα ειχατε υπομονη να το σχεδιασετε και να το υλοποιησετε?
Κατι αλλο οσο αφορα το διαστημα και λεγκο,πρωτον πολυ καλο θεμα για κουβεντα,δευτερον ημουν φαν αλλα το μετανιωσα που δεν συνεχισα οταν ημουν μικρος,βλεπετε το μπατζετ το 1995 ηταν 100 δρχ την μερα οποτε εφταναν μετα βιας για πειρατες
τριτον νομιζω οτι εχει περασει ανεπιστρεπτι η εποχη που εβγαιναν τετοια "καλλιγραμμα" σετ ,το ενδιαφερον των παιδιων εχει περασει στα "τσιμα" στυλ
Κατι αλλο οσο αφορα το διαστημα και λεγκο,πρωτον πολυ καλο θεμα για κουβεντα,δευτερον ημουν φαν αλλα το μετανιωσα που δεν συνεχισα οταν ημουν μικρος,βλεπετε το μπατζετ το 1995 ηταν 100 δρχ την μερα οποτε εφταναν μετα βιας για πειρατες
τριτον νομιζω οτι εχει περασει ανεπιστρεπτι η εποχη που εβγαιναν τετοια "καλλιγραμμα" σετ ,το ενδιαφερον των παιδιων εχει περασει στα "τσιμα" στυλ
ironman- Ο Άρχων
Τουβλάκια : 150
Αυτό με τα καλίγραμμα σετ πως και το λες? Νομίζω λόγω καινούργιων κομματιών όλα τα design έχουν βελτειωθεί..
Σχετικά με τον τύπο ότι και να πούμε είναι περιττό...
Σχετικά με τον τύπο ότι και να πούμε είναι περιττό...
το λεω με την αποψη οτι οκ τα λεγκο εχουν παει σε αλλο επιπεδο το 2015 αλλα ενα σετ του 90 με εκεινα τα κομματια που κυκλοφορουσαν μου φαινεται ποιο ποιοτικο ρε παιδι μου, αλλη δυσκολια
ironman- Ο Άρχων
Τουβλάκια : 150
ironman έγραψε:τι εφτιαξε το κομματι ρε φιλε,οχι πειτε μου και να σας τα εδιναν ολα αυτα τα τουβλακια θα ειχατε υπομονη να το σχεδιασετε και να το υλοποιησετε?
Και τις οδηγίες να είχα, δεν ξέρω αν θα το έκανα, βλέποντας και από αυτό που κάνω και εγώ...
Όσον αφορά την ποιότητα των σετ, το '90 που αναφέρεις, ότι είχε να κάνει με διάστημα, ήταν φανταστικό σαν σετ, σε αυτό, ίσως συνέβαλε και η ηλικία στην οποία ήμασταν οι περισσότεροι από εδώ!
Όσον αφορά την ποιότητα των σετ, πλέον, υπάρχει 1 κομμάτι, που σου δίνει όλη την καμπυλότητα, ενώ τότε ήθελες 5-6. Αυτό, συμβάλει ίσως αρνητικά στην χαρά της συναρμολόγησης, αλλά σαν εμφάνιση, είναι ποιό κοντά στην πραγματικότητα! Βέβαια, μένει να δούμε και τα μελλοντικά σετ...
Patgeo- Administrator
Μια άλλη πανέμορφη δημιουργία, είναι το διαστημόπλοιο Marquis, ένα δημιούργημα του Peter Mowry, ο οποίος είναι και ο συγγραφέας της νουβέλας στην οποία συμπεριλαμβάνεται το συγκεκριμένο διαστημόπλοιο!
H συγκεκριμένη δημιουργία, που παρουσιάστηκε στην Brickworld 2013 του Chicago, κέρδησε το βραβείο καλύτερου διαστημοπλοίου.
Ζυγίζει περίπου 23 κιλά, έχει ύψος 1,42μ και αποτελείται από 16.500 LEGO. Για την ολοκλήρωσή του, απαιτήθηκαν 8 μήνες.
Τέλος, λίγα λόγια για το συγκεκριμένο διαστημόπλοιο:
Περισσότερα, εδώ, και εδώ
H συγκεκριμένη δημιουργία, που παρουσιάστηκε στην Brickworld 2013 του Chicago, κέρδησε το βραβείο καλύτερου διαστημοπλοίου.
Ζυγίζει περίπου 23 κιλά, έχει ύψος 1,42μ και αποτελείται από 16.500 LEGO. Για την ολοκλήρωσή του, απαιτήθηκαν 8 μήνες.
Τέλος, λίγα λόγια για το συγκεκριμένο διαστημόπλοιο:
Περισσότερα, εδώ, και εδώ
Patgeo- Administrator
Πολύ ωραία δημιουργία Γιώργο... εκτιμάς το μέγεθός του αν πατήσεις στο πρώτο Link που παραθέτεις, όπου έχει photo μαζί με τον δημιουργό του.
Έτσι ακριβώς είναι Γιώργο, και ωραία κατασκευή, και μεγάλο μέγεθος!
Patgeo- Administrator
jrscientist- Καλλιτέχνης των LEGO
Τουβλάκια : 29
Σελίδα 1 από 3 • 1, 2, 3
Παρόμοια θέματα
» Τα LEGO, κατακτούν και το Διάστημα!
» Κυκλοφορεί στις 27/11 το μεγαλύτερο official Lego set! 10276 Lego Colosseum με 9.036 κομμάτια!
» Ψάχνοντας ταλαντούχους κατασκευαστές LEGO! (Master of the Brick & LEGO Masters)
» Διαθέσιμος ο κωδικός 40450 LEGO® Amelia Earhart Tribute από 06/03 έως 14/03 στο διαδικτυακό κατάστημα της Lego!
» H Lego ακυρώνει την κυκλοφορία του κωδικού 60278 LEGO City Crooks Hideout Raid!
» Κυκλοφορεί στις 27/11 το μεγαλύτερο official Lego set! 10276 Lego Colosseum με 9.036 κομμάτια!
» Ψάχνοντας ταλαντούχους κατασκευαστές LEGO! (Master of the Brick & LEGO Masters)
» Διαθέσιμος ο κωδικός 40450 LEGO® Amelia Earhart Tribute από 06/03 έως 14/03 στο διαδικτυακό κατάστημα της Lego!
» H Lego ακυρώνει την κυκλοφορία του κωδικού 60278 LEGO City Crooks Hideout Raid!
Σελίδα 1 από 3
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης