[MOC] (Digital): Το Ηρώο / Μνημείο Πεσόντων στην Αθήνα
Σελίδα 1 από 1 • Μοιραστείτε
[MOC] (Digital): Το Ηρώο / Μνημείο Πεσόντων στην Αθήνα
Το μνημείο πεσόντων που βρίσκεται ανάμεσα στην Βουλή των Ελλήνων και την Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, είναι η 2η δημιουργία μου που έγινε με αφορμή τον διαγωνισμό της LEGO, για τα νέα εκθέματα του LEGO House στην Δανία, για την κατηγορία Architecture.
Tomb of the Unknown Soldier in Athens
Έμπνευση για τον σχεδιασμό του, αποτέλεσε το Architecture σετ Trafalgar Square, απ'όπου δανείστηκα κάποια στοιχεία που μου είχαν κάνει εντύπωση όταν το έχτιζα, όπως το περβάζι των παραθύρων, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο γίναν τα σκαλάκια.
Προσπάθησα να το αναπαραστήσω όσο ποιό ακριβές γίνεται, και η μόνη εξαίρεση που υπάρχει εδώ σχετικά με την σημερινή εικόνα του μνημείου, είναι η δεξιά ράμπα, όπου πλέον βρίσκεται η είσοδος για το υπόγειο πάρκινγκ της βουλής, το οποίο ολοκληρώθηκε το 1999.
Και αυτή την δημιουργία μου, όπως και το κτήριο της βουλής των Ελλήνων, σκοπεύω να τα χτίσω, και να αποτελέσουν μια ενιαία δημιουργία, κάτι που δεν ήταν δυνατό να γίνει στον διαγωνισμό της LEGO, λόγω των περιορισμών στις διαστάσεις κάθε δημιουργίας.
Όποιος θέλει, μπορεί να αφήσει και ένα σχόλια στην σελίδα του διαγωνισμού!
Tomb of the Unknown Soldier in Athens
Έμπνευση για τον σχεδιασμό του, αποτέλεσε το Architecture σετ Trafalgar Square, απ'όπου δανείστηκα κάποια στοιχεία που μου είχαν κάνει εντύπωση όταν το έχτιζα, όπως το περβάζι των παραθύρων, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο γίναν τα σκαλάκια.
Προσπάθησα να το αναπαραστήσω όσο ποιό ακριβές γίνεται, και η μόνη εξαίρεση που υπάρχει εδώ σχετικά με την σημερινή εικόνα του μνημείου, είναι η δεξιά ράμπα, όπου πλέον βρίσκεται η είσοδος για το υπόγειο πάρκινγκ της βουλής, το οποίο ολοκληρώθηκε το 1999.
Και αυτή την δημιουργία μου, όπως και το κτήριο της βουλής των Ελλήνων, σκοπεύω να τα χτίσω, και να αποτελέσουν μια ενιαία δημιουργία, κάτι που δεν ήταν δυνατό να γίνει στον διαγωνισμό της LEGO, λόγω των περιορισμών στις διαστάσεις κάθε δημιουργίας.
Όποιος θέλει, μπορεί να αφήσει και ένα σχόλια στην σελίδα του διαγωνισμού!
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Patgeo στις 25/10/2022, 11:55, 1 φορά
Patgeo- Administrator
Τουβλάκια : 785
Απ: [MOC] (Digital): Το Ηρώο / Μνημείο Πεσόντων στην Αθήνα
Ερώτηση, ποιό από τα 2 σας άρεσε περισσότερο? Το μνημείο πεσόντων, που εμπεριέχει και την πρόσοψη της βουλής ή το κτήριο της βουλής?
Patgeo- Administrator
Σκεφτεσαι να κανεις ενα παο τα 2 μονο?
Mind the Βrick- Σιωπηλός ninja
Τουβλάκια : 15
Και τα 2 θέλω να τα κάνω, αλλά ίσως για αρχή ξεκινήσω μόνο από το ένα.
Η αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο το σκέφτηκα και για ideas, αλλά λογικά δεν θα προχωρήσει πολύ. Σκέφτομαι πάντως να κάνω μια προσπάθεια έτσι για την εμπειρία, και απ'όσα έχω κάνει, πιστεύω ότι το συγκεκριμένο έχει τις περισσότερες πιθανότητες.
Η αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο το σκέφτηκα και για ideas, αλλά λογικά δεν θα προχωρήσει πολύ. Σκέφτομαι πάντως να κάνω μια προσπάθεια έτσι για την εμπειρία, και απ'όσα έχω κάνει, πιστεύω ότι το συγκεκριμένο έχει τις περισσότερες πιθανότητες.
Patgeo- Administrator
Φίλε μου Γιώργο και τα δύο είναι υπέροχα! Νομίζω είναι η αγαπημένη μου κατασκευή αμέσως μετά το Destiny! Ωραίες γραμμές, η κλίμακα, η απόδοση σε σχέση με το αληθινό μνημείο, η επιλογή χρωμάτων! Πραγματικά θα μπορούσε άνετα να σταθεί δίπλα σε σετάκια Architecture που υπάρχουν στα ράφια! Συγχαρητήρια και καλή επιτυχία! Respect!
Υ.Γ. όσο για την ερώτηση μη με βάζεις να επιλέξω και τα δύο μου αρέσουν το ίδιο!
Υ.Γ. όσο για την ερώτηση μη με βάζεις να επιλέξω και τα δύο μου αρέσουν το ίδιο!
Manos_R- Administrator
Τουβλάκια : 456
Patgeo έγραψε:Και τα 2 θέλω να τα κάνω, αλλά ίσως για αρχή ξεκινήσω μόνο από το ένα.
Ε ναι σιγουρα οπως το λες ειναι και εχεις κανει σωστη επιλογη! Ποσα κομματια ειναι αυτο?
Mind the Βrick- Σιωπηλός ninja
Τουβλάκια : 15
΄Manos_R έγραψε:Φίλε μου Γιώργο και τα δύο είναι υπέροχα! Νομίζω είναι η αγαπημένη μου κατασκευή αμέσως μετά το Destiny! Ωραίες γραμμές, η κλίμακα, η απόδοση σε σχέση με το αληθινό μνημείο, η επιλογή χρωμάτων! Πραγματικά θα μπορούσε άνετα να σταθεί δίπλα σε σετάκια Architecture που υπάρχουν στα ράφια! Συγχαρητήρια και καλή επιτυχία! Respect!
Σ'ευχαριστώ πολύ φίλε μου! Και εγώ χάρηκα πολύ με το αποτέλεσμα!
Mind the Βrick έγραψε:Patgeo έγραψε:Και τα 2 θέλω να τα κάνω, αλλά ίσως για αρχή ξεκινήσω μόνο από το ένα.
Ε ναι σιγουρα οπως το λες ειναι και εχεις κανει σωστη επιλογη! Ποσα κομματια ειναι αυτο?
Αυτή τη στιγμή, είναι 2.330 αυτό και 3.476 το άλλο...
Patgeo- Administrator
Το μάτι μου πήγε αμέσως στις σκοπιές... πολύ cute θα έλεγα... ωραίος Γιώργο!
Χαχαχα! Να'σαι καλά φίλε μου! Σ'ευχαριστώ πολύ!
Patgeo- Administrator
Παρόμοια θέματα
» [Digital MOC]:Karaoke Bar
» Η βουλή των Ελλήνων και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη
» [MOC] [Architecture] Το Κτήριο της Βουλής των Ελλήνων και το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη
» Lego Store Αθήνα @ The Mall / Pick a brick wall
» [Digital MOC]:Photography Store
» Η βουλή των Ελλήνων και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη
» [MOC] [Architecture] Το Κτήριο της Βουλής των Ελλήνων και το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη
» Lego Store Αθήνα @ The Mall / Pick a brick wall
» [Digital MOC]:Photography Store
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης