Απορίες σχετικές με Μελλοντικά MOC
Σελίδα 3 από 4 • Μοιραστείτε
Σελίδα 3 από 4 • 1, 2, 3, 4
Απ: Απορίες σχετικές με Μελλοντικά MOC
Patgeo έγραψε:Πολύ ωραία Μαρία!
Ρώτησα γιατί πέρυσι που πήγα Ιαπωνία με την γυναίκα μου, στα νεκροταφία τους γύρω από ναούς, τα περισσότερα μνήματα ήταν όπως αυτό που ανέβασες και γι'αυτό μου έκανε εντύπωση.
Καταρχην respect για το ταξιδι σας θελω κι εγω καποια στιγμη να παω...
Μωρε λες αν ειναι μνημα??? θα το ψαξω παραπανω... παντως σε νεκροταφειο δεν ηταν οι φωτογραφιες που βρηκα
Mind the Βrick- Σιωπηλός ninja
Τουβλάκια : 15
Σ'ευχαριστώ πολύ Μαρία και εύχομαι να τα καταφέρεις κάποια στιγμή να πας και εσύ! Είναι εμπειρία ζωής και αξίζει πραγματικά!
Όσον αφορά το "μνήμα", μπορεί να είναι όντως και μνημείο, απλά η μορφή να είναι παρόμοια. Μόλις βρώ κάποια από τις φωτογραφίες μου, θα σ'ενημερώσω!
Όσον αφορά το "μνήμα", μπορεί να είναι όντως και μνημείο, απλά η μορφή να είναι παρόμοια. Μόλις βρώ κάποια από τις φωτογραφίες μου, θα σ'ενημερώσω!
Patgeo- Administrator
Τουβλάκια : 785
Patgeo έγραψε:Σ'ευχαριστώ πολύ Μαρία και εύχομαι να τα καταφέρεις κάποια στιγμή να πας και εσύ! Είναι εμπειρία ζωής και αξίζει πραγματικά!
Εφυγε αυτο και μονο στην υποψια διαγραφηκε απο τον χαρτη!!!!
Λοιπόν, @mariakala. Σχετικά με το μνημείο, μίλησα με την γυναίκα μου και μου είπε ότι κάποια που είναι μνήματα έχουν κάποιες μικρές διαφορές. Τα περισσότερα από αυτά είναι αφιερώματα για τους θεούς, αλλά υπάρχουν και κάποια σαν τα δικά μας μικρά εκκλησάκια που έχουμε διάσπαρτα δίπλα στους δρόμους και σε σημεία που έχουν γίνει ατυχήματα.
Στην φωτογραφία που ακολουθεί, οι πέτρες είναι τα αφιερώματα, και το μικρό "σπιτάκι", ανάμεσα είναι το αντίστοιχο εκκλησάκι:
Η επόμενη φωτογραφία απ'όσο θυμάμαι και βρήκα και στο ίντερνετ μιας και είναι χαρακτηριστική, δείχνει ένα ταφικό μνημείο στην Ναρίτα:
Το δικό σου, μου θύμισε κάποιους τάφους όπως οι παρακάτω φωτογραφίες (δεν είναι δικές μου):
Η πρώτη φωτογραφία είναι ο τάφος του Hachiko, του σκύλου που περίμενε για χρόνια το αφεντικό του που είχε πεθάνει, να γυρίσει.
Ίσως να το ανασχεδιάσεις κάπως και να το βάλεις σαν αφιερωματικό μνημείο.
Αν και μακάβριο μάλλον, ήταν ωραία προσθήκη.
Στην φωτογραφία που ακολουθεί, οι πέτρες είναι τα αφιερώματα, και το μικρό "σπιτάκι", ανάμεσα είναι το αντίστοιχο εκκλησάκι:
Η επόμενη φωτογραφία απ'όσο θυμάμαι και βρήκα και στο ίντερνετ μιας και είναι χαρακτηριστική, δείχνει ένα ταφικό μνημείο στην Ναρίτα:
Το δικό σου, μου θύμισε κάποιους τάφους όπως οι παρακάτω φωτογραφίες (δεν είναι δικές μου):
Η πρώτη φωτογραφία είναι ο τάφος του Hachiko, του σκύλου που περίμενε για χρόνια το αφεντικό του που είχε πεθάνει, να γυρίσει.
Ίσως να το ανασχεδιάσεις κάπως και να το βάλεις σαν αφιερωματικό μνημείο.
Αν και μακάβριο μάλλον, ήταν ωραία προσθήκη.
Patgeo- Administrator
Γιωργο σε ευχαριστω παρα πολυ για ολες τις φωτογραφιες και τισ πληροφοριες!!!
Ειλικρινα ψαχνω και διαβαζω και ειναι ενα μπερδεμα γιατι πολυ ναοι ξεκινησαν σαν σιντο και μετα εγιναν βουδιστικοι
Κι εκει εχασα την μπαλα κι απλα οτι μου αρεσε σε φωτογραφια εκλεβα στοιχεια...
(κατι σαν τους ορθοδοξους ναους που χτιστηκαν πανω σε αρχαιοελληνικους εγινε κι εκει απο οτι καταλαβα...)
σου βαζω κι εγω 2 φωτογραφειες απο τις στηλες να δεις τις διαφορες
Επισης σπιτο-φαναρακια σε διαφορα σχεδια εχουν και στις εισοδους των ναων / παγοδων κτλπ.
Ειλικρινα ψαχνω και διαβαζω και ειναι ενα μπερδεμα γιατι πολυ ναοι ξεκινησαν σαν σιντο και μετα εγιναν βουδιστικοι
Κι εκει εχασα την μπαλα κι απλα οτι μου αρεσε σε φωτογραφια εκλεβα στοιχεια...
(κατι σαν τους ορθοδοξους ναους που χτιστηκαν πανω σε αρχαιοελληνικους εγινε κι εκει απο οτι καταλαβα...)
σου βαζω κι εγω 2 φωτογραφειες απο τις στηλες να δεις τις διαφορες
Επισης σπιτο-φαναρακια σε διαφορα σχεδια εχουν και στις εισοδους των ναων / παγοδων κτλπ.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την mariakala στις 6/3/2020, 10:06, 1 φορά
mariakala έγραψε:Κατεβασα προσφατα το παρακατω και ομολογω εγς ενθουσιαστει καθως επιτρεπει να "τυπωσεις" τουβλακια φιγουρες κτλπ.
https://www.bricklink.com/v3/studio/partdesigner.page
το εχετε δοκιμασει?
ενα μικρο δειγμα
(Εγραψα ΜΑΡΙΑ στα ιαπωνικα...)
ωραία Φάση Μαρία
Ξέρεις σε τί μορφή αρχείων μπορεί να βγουν τα κομμάτια? Ρωτάω γιατί εγώ χρησιμοποιω το Ldraw
Γιώργο τα κάνω export κατευθείαν στο studio.
Θα το τσεκάρω και θα επανέλθω!
Θα το τσεκάρω και θα επανέλθω!
Wow δεν έχω λόγια! Ευχαριστούμε για το φωτογραφικό υλικό και τις πληροφορίες παίδες! Θα με κάνετε πάλι να (ξανά)κολλήσω με τα Ninjago!
Manos_R- Administrator
Τουβλάκια : 456
Μαρία, θα πρέπει να ρωτήσω την γυναίκα μου, μήπως καταλάβει την διαφορά, αλλά όντως υπήρχαν κάποιες αλλαγές με τα χρόνια και κάπου υπάρχει μπέρδεμα για εμάς που δεν έχουμε και την καλύτερη σχετική γνώση.
Μάνο, η αλήθεια είναι ότι αν κολλήσει κάποιος με την συγκεκριμένη κουλτούρα/θεματολογία, δύσκολα ξεκολλάει!
Μάνο, η αλήθεια είναι ότι αν κολλήσει κάποιος με την συγκεκριμένη κουλτούρα/θεματολογία, δύσκολα ξεκολλάει!
Patgeo- Administrator
Patgeo έγραψε:Μαρία, θα πρέπει να ρωτήσω την γυναίκα μου, μήπως καταλάβει την διαφορά, αλλά όντως υπήρχαν κάποιες αλλαγές με τα χρόνια και κάπου υπάρχει μπέρδεμα για εμάς που δεν έχουμε και την καλύτερη σχετική γνώση.
Γιώργο ψάχνω όνομα για τον ναό!!! Ρωτα και την γυναίκα σου please
Gunman έγραψε:Kalao-Ji
Τρέχω να μην με βαρέσεις
αχχαχαχαχα
Σοβαρά τώρα... σκεφτείτε το κι αν σας έρθει κατι μου λέτε
Θα την ρωτήσω Μαρία! Μόλις έχω νεότερα θα σ'ενημερώσω!
Edit:
edit: Μαρία, σου έχω προτάσεις από την γυναίκα μου!
Η πρώτη, είναι ο ναός της γης: Chikyū-tera, 地球寺, λόγω των γήινων χρωμάτων που χρησιμοποιείς και η δεύτερη είναι Midori-ji, 緑寺, ο πράσινος ναός, λόγω και της στέγης που είναι πράσινη.
Επίσης, σε περίπτωση που θέλεις να βάλεις κάποιο πραγματικό όνομα, προτείνει το Zuisen-ji που είναι πραγματικός ναός στην Kamakura και της τον θύμισε η στέγη. Το πλήρες όνομά του είναι Kinbyōzan Zuisen-ji (錦屏山瑞泉寺). Επίσης, αν θέλεις κάποιο άλλο Ελληνικό όνομα, να μου το πείς να το μεταφράσει, αν και νομίζω έχεις και εσύ κάποιες γνώσεις!
Πιστεύω να βοήθησα κάπως @mariakala!
Edit:
mariakala έγραψε:Patgeo έγραψε:Μαρία, θα πρέπει να ρωτήσω την γυναίκα μου, μήπως καταλάβει την διαφορά, αλλά όντως υπήρχαν κάποιες αλλαγές με τα χρόνια και κάπου υπάρχει μπέρδεμα για εμάς που δεν έχουμε και την καλύτερη σχετική γνώση.
Η πρώτη, είναι ο ναός της γης: Chikyū-tera, 地球寺, λόγω των γήινων χρωμάτων που χρησιμοποιείς και η δεύτερη είναι Midori-ji, 緑寺, ο πράσινος ναός, λόγω και της στέγης που είναι πράσινη.
Στο τέλος του ονόματος μπαίνει το 寺 που μας προσδιορίζει ότι είναι ναός. Αυτό διαβάζεται με δύο τρόπους: είτε σαν tera, είτε σαν ji. Το ji προέρχεται από την λέξη jinja που είναι ο σιντοϊστικός ναός και απλά έμεινε σαν ορολογία.
Επίσης, σε περίπτωση που θέλεις να βάλεις κάποιο πραγματικό όνομα, προτείνει το Zuisen-ji που είναι πραγματικός ναός στην Kamakura και της τον θύμισε η στέγη. Το πλήρες όνομά του είναι Kinbyōzan Zuisen-ji (錦屏山瑞泉寺). Επίσης, αν θέλεις κάποιο άλλο Ελληνικό όνομα, να μου το πείς να το μεταφράσει, αν και νομίζω έχεις και εσύ κάποιες γνώσεις!
Patgeo- Administrator
Patgeo έγραψε:Θα την ρωτήσω Μαρία! Μόλις έχω νεότερα θα σ'ενημερώσω!
Edit:mariakala έγραψε:Patgeo έγραψε:Μαρία, θα πρέπει να ρωτήσω την γυναίκα μου, μήπως καταλάβει την διαφορά, αλλά όντως υπήρχαν κάποιες αλλαγές με τα χρόνια και κάπου υπάρχει μπέρδεμα για εμάς που δεν έχουμε και την καλύτερη σχετική γνώση.
Η πρώτη, είναι ο ναός της γης: Chikyū-tera, 地球寺, λόγω των γήινων χρωμάτων που χρησιμοποιείς και η δεύτερη είναι Midori-ji, 緑寺, ο πράσινος ναός, λόγω και της στέγης που είναι πράσινη.Στο τέλος του ονόματος μπαίνει το 寺 που μας προσδιορίζει ότι είναι ναός. Αυτό διαβάζεται με δύο τρόπους: είτε σαν tera, είτε σαν ji. Το ji προέρχεται από την λέξη jinja που είναι ο σιντοϊστικός ναός και απλά έμεινε σαν ορολογία.
Γιώργο δεν το πιστευωω... Τώρα τα ειδα τα edit... μπήκε σε τόσο κόπο η γυναίκα σου... πολύ λυπάμαι γιατί οι προτάσεις της είναι φοβερές!!!
Σε αλλα νεα... κάνοντας έρευνα για το expansion... εχω μια απορία!!!
Παρατήρησα οτι στο πίσω μέρος των modular η lego αφήνει κενό!!!
Έχετε καμαι ιδέα γιατί γίνεται αυτό?
Εξαρτάται από τις αναλογίες του κάθε κτηρίου. Π.χ. το town hall έχει μόνο 4 studs κενά πίσω, και τα γωνιακά (cafe, emporium, cinema) δεν έχουν καθόλου...
Jimmy- Επιδέξιος τσεκουράς
Τουβλάκια : 4
Jimmy έγραψε:Εξαρτάται από τις αναλογίες του κάθε κτηρίου. Π.χ. το town hall έχει μόνο 4 studs κενά πίσω, και τα γωνιακά (cafe, emporium, cinema) δεν έχουν καθόλου...
Οκ απλά τους περισσεύει το plate... σε ευχαριστώ Δημήτρη!!!!
Τίποτα! Έχω παρατηρήσει ότι αν περισσεύει "πολύ" plate, είναι λίγο δύσκολη η μεταφορά γιατί λυγίζει, το λέω αν σκέφτεσαι κάτι τέτοιο.
Jimmy έγραψε:Τίποτα! Έχω παρατηρήσει ότι αν περισσεύει "πολύ" plate, είναι λίγο δύσκολη η μεταφορά γιατί λυγίζει, το λέω αν σκέφτεσαι κάτι τέτοιο.
Καλά κάνεις και μου το λες αν και το σκέφτηκα κι εγώ αυτό... θα δω πως θα το ¨δέσω" και με το υπόλοιπο και αναλόγως θα επιλέξω plate
mariakala έγραψε:Γιώργο δεν το πιστευωω... Τώρα τα ειδα τα edit... μπήκε σε τόσο κόπο η γυναίκα σου... πολύ λυπάμαι γιατί οι προτάσεις της είναι φοβερές!!!
Δεν πειράζει Μαρία, μάλλον χάθηκε το κείμενο μέσα στο μέγεθος του ποστ. Γι'αυτό σε έκανα και tag, αλλά μέσα στον χαμό, λογικό να παράπεσε. Ίσως έπρεπε να κάνω καινούριο για να φανεί σαν απάντηση.
Patgeo- Administrator
Παιδιά... φτιάχνοντας το expansion με τα modular buildings... μου δημιουργήθηκε η εξής απορία...
Θα πρέπει και αυτό να ενώνεται με technic pins με τον ναό η δεν είναι απαραίτητο?
Θα πρέπει και αυτό να ενώνεται με technic pins με τον ναό η δεν είναι απαραίτητο?
Μαρία, εξαρτάται.
Πολλές φορές βολεύει να ενώνεται κάτι με pin, για καλύτερη ευκολία. Από την άλλη, αν δεν έχεις θέμα, μπορείς να το ενώσεις με κάποιο Plate από πάνω, δεδομένου ότι η άκρια που θα ενωθεί έχει συμβατό ύψος, κυρίως για ομοιομορφία του χώρου.
Εγώ κατά καιρούς έχω χρησιμοποιήσει και τα 2 στύλ, αλλά πλέον κλείνω προς το Pin, μιας και δεν έχεις να θυμάσαι κάθε φορά που έχεις ένωμα.
Μπορείς να δεις και εδώ για να πάρεις μια ιδέα και να βοηθηθείς περισσότερο.
Φυσικά και μπορείς να προσαρμόσεις το κάθε τι στις δικές σου ανάγκες, μιας και μέχρι τώρα σαν φόρουμ δεν έχουμε υιοθετήσει κάποιο πρότυπο που να ακολουθείται από όλους για μελλοντική συνδεσιμότητα.
Αν προκύψει κάποια στιγμή η δημιουργία κάποιας κοινής κατασκευής μεγάλου μεγέθους, είμαι σίγουρος ότι θα συζητηθεί και το συγκεκριμένο θέμα!
Πολλές φορές βολεύει να ενώνεται κάτι με pin, για καλύτερη ευκολία. Από την άλλη, αν δεν έχεις θέμα, μπορείς να το ενώσεις με κάποιο Plate από πάνω, δεδομένου ότι η άκρια που θα ενωθεί έχει συμβατό ύψος, κυρίως για ομοιομορφία του χώρου.
Εγώ κατά καιρούς έχω χρησιμοποιήσει και τα 2 στύλ, αλλά πλέον κλείνω προς το Pin, μιας και δεν έχεις να θυμάσαι κάθε φορά που έχεις ένωμα.
Μπορείς να δεις και εδώ για να πάρεις μια ιδέα και να βοηθηθείς περισσότερο.
Φυσικά και μπορείς να προσαρμόσεις το κάθε τι στις δικές σου ανάγκες, μιας και μέχρι τώρα σαν φόρουμ δεν έχουμε υιοθετήσει κάποιο πρότυπο που να ακολουθείται από όλους για μελλοντική συνδεσιμότητα.
Αν προκύψει κάποια στιγμή η δημιουργία κάποιας κοινής κατασκευής μεγάλου μεγέθους, είμαι σίγουρος ότι θα συζητηθεί και το συγκεκριμένο θέμα!
Patgeo- Administrator
Αντιθέτως εγώ τα βγάζω τα pins από τα modulars. Δεν ξέρω, με ταλαιπωρούν όταν κάνω μετακινήσεις.
Θα επανέλθω από βδομάδα καλύτερα με εικόνα να μου πείτε αν αυτό που σκέφτομαι "δουλεύει"
Δημήτρη, εξαρτάται πιστεύω από την σταθερότητα που θέλεις να επιτύχεις και για το πόσο διάστημα.
Για παράδειγμα, σε μια έκθεση, μπορεί να έχω pins και να μην τα χρησιμοποιήσω αν ξέρω ότι δεν θα μετακινηθεί κάτι, αν όμως ξέρουμε ότι θα έχει παιδιά και θέλουμε μεγαλύτερη σταθερότητα, τότε τα χρησιμοποιώ.
Μαρία, εδώ είμαστε!
Αναμένουμε!
Για παράδειγμα, σε μια έκθεση, μπορεί να έχω pins και να μην τα χρησιμοποιήσω αν ξέρω ότι δεν θα μετακινηθεί κάτι, αν όμως ξέρουμε ότι θα έχει παιδιά και θέλουμε μεγαλύτερη σταθερότητα, τότε τα χρησιμοποιώ.
Μαρία, εδώ είμαστε!
Αναμένουμε!
Patgeo- Administrator
Σελίδα 3 από 4 • 1, 2, 3, 4
Σελίδα 3 από 4
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης